Igualtat destina 35,6 milions d'euros a l'atenció domiciliària de majors dependents

El programa Cuide’m inclou els serveis de cures a casa i la teleassistència avançada, entre altres recursos

La Generalitat recorrerà contra la sentència del TSJ que corregeix el decret de dependència
Augmenta la partida pressupostària dedicada a l'atenció domiciliària / À Punt NTC

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà l'any vinent 35,6 milions d'euros al programa Cuide’m, d'atenció a persones en situació de dependència en el seu entorn, a través de serveis com l’ajuda a domicili i la teleassistència avançada.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que el programa vol “fomentar l'autonomia personal i l'envelliment actiu”. Segons Oltra, el programa Cuide’m suposa “una transformació del model de cures actual”, amb l'aplicació d'una nova política que fomenta el bon tracte, l'acompanyament i l'atenció més pròxima, i promou la participació directa de les persones majors.

Des del 2015 la quantitat de diners dedicada a l’atenció domiciliària de la població major s'ha multiplicat per cinc. Continuant amb aquesta aposta –ha explicat la consellera–, el 2022 es farà una inversió “sense precedents” en les cures a casa, perquè un dels objectius prioritaris del Consell del Botànic és “desinstitucionalizar” l'atenció a les persones en situació de dependència, en paraules de la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

D'altra banda, al servei de teleassistència es dediquen 11 milions d'euros per la compra de 50.000 terminals i el funcionament perquè el servei s'ha redefinit segons descriu la consellera, “amb una mirada integral de lluita contra la soledat no desitjada”. El model que es desenvoluparà el 2022, a més dels serveis bàsics que la persona usuària necessite, inclou suports tecnològics complementaris i la interconnexió amb el servei sanitari.

451 noves places en centres de dia per a persones majors

En els pressupostos per a 2022 també està prevista l'ampliació de l'atenció diürna amb 451 noves places en centres de dia per a persones majors.

Pel que fa al pressupost destinat a programes i serveis específics d'atenció a persones amb malalties neurodegeneratives, la quantitat planificada s'incrementa un 29% respecte a la quantia del 2021.

Mónica Oltra ha anunciat, a més, que l'any 2022 es posarà en marxa un laboratori social en la Universitat Politècnica de València per a investigar la manera d'aplicar noves tecnologies d'automatització a casa de les persones majors “i així enfortir l'envelliment actiu des de la domòtica”.

També et pot interessar

stats