Igualtat crida a la calma i diu que no hi ha hagut augment de violacions grupals

Ángela Rodríguez ha assegurat que, malgrat l’augment de casos que es fan públics, les estadístiques d’Interior no reflecteixen un augment de les agressions

VÍDEO | Per què augmenten les violacions en grup?
Manifestació feminista contra la violència sexual / À Punt NTC

La secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez, ha fet aquest divendres una crida a la calma perquè ha assegurat que, segons els informes de criminalitat del Ministeri de l'Interior, no hi ha hagut un augment de les violacions en grup.

Rodríguez, que ha comparegut davant dels mitjans després de la Conferència Sectorial d'Igualtat, ha indicat que és important tractar les dades amb cautela i que, si bé han augmentat els casos que es fan públics, els informes que té Igualtat –fets pel Ministeri de l'Interior– no reflecteixen un augment de les agressions. 

"Els informes de criminalitat del Ministeri de l'Interior no parlen de l'augment d'agressions sexuals comeses per més de dues persones", ha insistit la secretària d'Estat.

Per això, ha fet una crida a la calma i ha condemnat cadascuna de les agressions sexuals, però ha dit que no cal generar una sensació d'estat d'alarma amb aquest tema: "El terror sexual és un règim sota el qual les dones no podem viure", ha dit.

Davant d'aquesta mena d'agressions, Igualtat aposta per l'educació sexual com una de les mesures més efectives, una eina "fonamental i obligatòria" en totes les etapes educatives. Es tracta, ha continuat, d'ensenyar als adolescents que "tractar-se bé està bé i tractar-se malament, està malament". 

Les declaracions de la secretària d'Estat d'Igualtat, arriben una setmana després de la violació grupal d'una jove de dihuit anys en les festes de Sant Pasqual de Vila-real, que és la segona agressió sexual múltiple denunciada a la Comunitat Valenciana en a penes una setmana, ja que el 16 de maig dues menors de dotze anys de Burjassot en denunciaren una altra.

També et pot interessar

stats