Igualtat confirma l'assassinat masclista d'una dona de 50 anys a Madrid

L'assassinat eleva el nombre de víctimes de la violència de gènere a 36 des de principi d'any, 1.220 des de 2003

El telèfon 016 d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere no deixa rastre en la factura
El telèfon 016 d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere no deixa rastre en la factura / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat aquest dilluns l'assassinat masclista d'una dona de 50 anys a Madrid, cosa que eleva el nombre de víctimes de la violència de gènere a 36 des de principi d'any, 1.220 des de 2003.

Els cadàvers de la víctima i l'agressor, contra qui no existien denúncies prèvies per maltractaments, van ser trobats en el domicili que compartien el passat 17 d'agost en el districte madrileny de Moratalaz. Tots dos cossos estaven en avançat estat de descomposició, i la forta olor que es desprenia de l'habitatge, accelerat per les altes temperatures, va ser el que va provocar que el veïnat alertara a la Policia, que va contactar amb els fills per a conéixer si sabien alguna cosa dels seus progenitors.

Els bombers de l'Ajuntament de Madrid van derrocar finalment la porta de l'habitatge i després de la troballa dels cossos, van acudir al lloc efectius del Grup V d'Homicidis i de la Policia Científica, que va fer la inspecció ocular en l'escenari. Fonts pròximes a la investigació han indicat que l'anàlisi forense fet el divendres passat va concloure que la dona va ser assassinada i que l'home es va llevar la vida presumptament amb una arma de bala trobada al costat del seu cadàver, un tipus de pistola emprada per al sacrifici de bestiar.

Les víctimes de la violència masclista i el seu entorn poden demanar ajuda en diferents recursos actius cada dia de la setmana i les 24 hores del dia: el telèfon 016, el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600 000 016.

En una situació d'emergència es pot telefonar al 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i, si no és possible fer la telefonada, en cas de perill existeix també l'opció d'activar l'aplicació ALERTCOPS, que envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats