La dona trobada morta a Madrid va ser assassinada pel marit abans de suïcidar-se

L'autòpsia confirma que l'home, de 62 anys, va matar la parella, de 51, i després es va llevar la vida amb una pistola que es fa servir per a sacrificar bestiar

Dispositiu policial desplegat en la residència de les dues víctimes, aquest dijous
Dispositiu policial desplegat a la residència de les dues víctimes dijous / Mariscal (Efe)

L'autòpsia practicada als cadàvers de la parella trobada dijous a sa casa del districte madrileny de Moratalaz ha confirmat que l'home, de 62 anys, va matar la dona, de 51. Després es va llevar la vida presumptament amb una arma de bala captiva, un tipus de pistola emprada per a sacrificar bestiar, que estava al costat del cadàver. Fonts pròximes a la investigació han indicat a Efe que l'anàlisi forense realitzada aquest divendres ha conclòs que ella va ser assassinada, encara que no ha transcendit la causa. Tampoc existien denúncies prèvies.

Els cossos sense vida de la parella els localitzaren entorn de les 14:00 hores del dijous en habitacions diferents del domicili en què residien, situat al carrer Félix Rodríguez de la Fuente. Ambdós estaven en avançat estat de descomposició i la forta olor que desprenia la vivenda, intensificada per les altes temperatures, va ser el que despertar les sospites del veïnat, que ràpidament alertaren la Policia.

Els bombers de l'Ajuntament de Madrid tombaren la porta de la casa per a entrar-hi per la força i allà trobaren els dos morts. Aquest assassinat, que el Ministeri d'Igualtat encara no ha confirmat com a masclista, elevaria el nombre de víctimes mortals de la violència de gènere a 36 en tot Espanya durant el 2023. I a 1.220 des del 2003, quan començaren a elaborar-se els registres.

Les víctimes de la violència masclista i l'entorn familiar o amistats poden demanar ajuda en diferents recursos actius tots els dies de la setmana i les 24 hores del dia: el telèfon 016, el correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i el canal del WhatsApp en el número 600 000 016. En una situació d'emergència també telefonar-se al 112 o als números d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). I, si no és possible fer la trucada, en cas de perill existeix també l'opció d'activar l'aplicació Alertcops, que envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats