Igualtat confirma els assassinats masclistes de Lleida i Sevilla

Irene Montero ha anunciat que convocarà urgentment un comité de crisi amb les comunitats autònomes i ministeris implicats per tal de tractar "què ha fallat" 

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC / À Punt NTC

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat aquest dilluns els assassinats masclistes ocorreguts a les províncies de Sevilla i Lleida. Per tant, ja són 43 les dones assassinades a les mans de la parella o exparella en el que va de 2022 i en total, 1.176 des del 2003.

El departament que dirigeix Irene Montero n'ha informat, com sol fer, a través del compte de Twitter de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere. On ha indicat que en el cas de la dona assassinada a Dos Hermanas (Sevilla) el dissabte 17 de desembre, la víctima, una dona de 31 anys, tenia dues filles i un fill menors d'edat i existien denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor.

Segons ha confirmat Igualtat en un altre missatge de Twitter, també existien denúncies prèvies contra el presumpte assassí d'Irina Mihaela, de 34 anys, a la província de Lleida. En el seu cas són tres xiquets i dues xiquetes menors d’edat que han perdut la mare a causa de la violència masclista. 

La parella de la víctima, un home de 40 anys, va ser detingut el 16 de desembre com a presumpte autor del crim de la dona, a qui s’havia donat per desapareguda i el cadàver de la qual el van localitzar al traster del seu pis del barri de Balàfia, a Lleida.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat, una vegada més, “la unitat de tota la societat” per a acabar amb les violències masclistes. També amb un missatge en Twitter, des d’on ha enviat també el seu afecte a les famílies de les dues dones assassinades. 

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, i la delegada del Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat en un comunicat la més absoluta condemna i rebuig a aquests assassinats masclistes i han traslladat tot el seu suport a familiars i amistats de les víctimes. Ambdues han demanat tots els esforços des de les institucions, administracions i el conjunt de la societat "per a arribar a temps i evitar més morts".

Amb la confirmació d'aquests casos, el nombre de dones assassinades per la violència de gènere ascendeix a 43 en aquest any i a 1.176 des del 2003, mentre que el nombre de menors orfes per aquesta plaga ascendeix a 34 el 2022 i a 373, des del 2003.

Comité de crisi urgent

El Ministeri d'Igualtat vol convocar urgentment un comité de crisi amb les comunitats autònomes i ministeris implicats per tal de tractar "què ha fallat" perquè hagen ocorregut els últims assassinats masclistes.

Així ho ha anunciat Montero, en confirmar-se aquests dos assassinats. La responsable d'Igualtat ha recordat que en la Guia del Punt Violeta existeix informació detallada per a actuar en cas de conéixer una situació de violència masclista i que també es pot tocar al 016 o escriure un whatsapp al 600 000 016, disponibles 24 hores, gratuïts i que no deixen rastre de telefonada ni de missatge. També que a l'aplicació d'Alertcops envia geolocalització en cas d'emergència per a acudir immediatament davant d'una emergència.

També et pot interessar

stats