Ignacio Galán, president d’Iberdrola, demana disculpes i manifesta "el seu màxim respecte" pels consumidors

Des d’Iberdrola han assenyalat el govern per "cometre l'error d'unir el preu d'aquesta tarifa al preu del mercat majorista”

Galán sobre la tarifa regulada
Ignacio Galán, president d’Iberdrola, parlant sobre la tarifa regulada / À Punt NTC

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha manifestat aquest divendres les seues "sinceres disculpes" en el cas que "algú se sentira ofés" després de dir "tontos" als qui tingueren la tarifa regulada de llum i mostra "el seu màxim respecte" als clients.

Iberdrola ha explicat que tant per al president com per a l'empresa, l'únic objectiu és que els ciutadans "no paguen un sobrepreu pel consum elèctric per qüestions sobrevingudes com la tarifa regulada".

La companyia ha reiterat que durant els últims mesos el 80% de la demanda elèctrica "no ha variat el preu en absolut" i que "els preus són menors ara que fa un any", afegint que "només el 20% de la demanda elèctrica és tarifa regulada".

Així mateix, des d’Iberdrola han assenyalat el govern, ja que, segons l’empresa, "va cometre l'error d'unir el preu d'aquesta tarifa al preu del mercat majorista" i, per tant, amb el preu internacional del gas disparat, l'electricitat "ha seguit el mateix camí, afectant greument la tarifa regulada". "El govern, malgrat la informació subministrada per Iberdrola, no ha resolt aquest problema", ha insistit.

També et pot interessar

stats