Móner (Avacu): "Galán està insultant les persones més vulnerables des d’un punt de vista econòmic i social"

El president d’Avacu lamenta la falta de sensibilitat del president d’Iberdrola

Fernando Móner, en una imatge d'arxiu

Fernando Móner, president de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu), ha lamentat la "falta de sensibilitat" del president d’Iberdrola, José Ignacio Sánchez Galán, en relació amb els comentaris que va fer ahir sobre les persones que encara tenen una tarifa regulada de la llum.

Durant la presentació de la futura gigafactoria de Volkswagen a Sagunt, Galán va afirmar que "el 80% dels espanyols estan pagant menys preu que l'any 2018 perquè han abaixat els impostos; només els bovos que segueixen amb la tarifa regulada marcada pel govern paguen aquest preu".

Preguntat en Les notícies del matí d’À Punt sobre aquestes declaracions, Móner ha lamentat la "falta de sensibilitat" de Galán i ha afegit que "està insultant les persones més vulnerables des d’un punt de vista econòmic i social".

En aquest sentit, el president d’Avacu ha recordat que totes les persones que vulguen accedir als avantatges dels bons socials com a consumidors vulnerables han de contractar obligatòriament els seus serveis en el mercat regulat.

Móner ha assegurat que aquestes declaracions formen part d’una estratègia de Galán, ja que "el mercat regulat no deixa de ser una competència més". A més, ha advertit que, tot i que el mercat lliure sembla oferir ofertes més interessants, "es tracta d’una maniobra per a atraure nous clients a un mercat en el qual el govern té menys capacitat per a intervindre". 

També et pot interessar

stats