Huit propostes per a viure noves experiències turístiques aquest pont

Des de convertir-se en detectiu fins a conéixer les llegendes més terrorífiques de la ciutat: huit plans per a gaudir al màxim aquests dies

Un grup de persones recullen taronges a Huerto Ribera, a Carcaixent
Un grup de persones recullen taronges a Huerto Ribera, a Carcaixent / Huerto Ribera

Arriba el pont de desembre, i encara que les temperatures no ho posen fàcil, les ganes de trencar amb la rutina i viure noves experiències continuen molt presents. Per a les persones que busquen més enllà del turisme tradicional, el turisme d’experiències pren força i posa damunt la taula una àmplia oferta d’activitats. Per això et donem huit propostes per a aprofitar al màxim aquests dies de festa.

1. Apicultor per un dia

Turisme apícola a Villores (Ports)
Turisme apícola a Villores (Ports) / ApiVillores

Sovint les abelles passen desapercebudes, però cada vegada som més conscients de la seua importància al món. Són les responsables de la pol·linització i imprescindibles per a la continuïtat de la flora del planeta, i a més, ens proporcionen productes tan valuosos com la mel, la gelea o la cera. Per a conéixer a fons tot el que fan aquests xicotets insectes per nosaltres i gaudir de la natura amb els cinc sentits, ApiVillores proposa una experiència de turisme apícola en què els participants es converteixen en apicultors per un dia. Menuts i adults s'enfundaran els equips especials per a veure com naixen les abelles, com produeixen la mel, com es reprodueixen o com es comuniquen. Una aventura que es completa amb una visita al poble de Villores, als Ports.

2. Detectius per unes hores

Els jocs d'escapada són un tipus d'experiència molt atractiva
Els jocs d'escapada són un tipus d'experiència molt atractiva / Escape Morella

Els escape rooms són jocs de raonament en què un grup de persones tracta de desxifrar una sèrie d’enigmes que els permetran eixir d’una habitació abans que haja passat una hora. En un principi, aquest tipus d’oci està pensat per a viure'l en un espai tancat, però i si es trasllada a l’exterior? Propostes com la de Desafío Enigmático ofereixen tot un cap de setmana en què els turistes es converteixen en detectius que recorreran els carrers de la ciutat de València en una gran gimcana en què, entre misteris i pistes, s'inclou dinar, sopar i un espectacle de màgia i humor.

3. Astroturisme: a la recerca de les estreles

Astroturisme a Requena
Astroturisme a Requena / À Punt NTC

A la Comunitat Valenciana es poden trobar llocs perfectes per a admirar el cel nocturn, les estreles i els fenòmens astronòmics que ocorren al llarg de l'any. La Plana d'Utiel-Requena és un dels últims reconeguts amb la certificació de paratge Starlight per la baixa contaminació lumínica del cel, i, per tant, per la idoneïtat a l'hora de fer astroturisme. Aquest, a més, es potencia amb altres activitats complementàries que ofereixen una experiència completa i enriquidora als visitants, com l'enoturisme, tradicional a la zona.

4. Els escenaris de Berlanga

'Calabuch' es va rodar a Peníscola
'Calabuch' es va rodar a Peníscola / À Punt Mèdia

Del cine a la realitat. La Comunitat Valenciana és idònia per a experimentar el turisme a través de la cultura cinematogràfica, i en concret, del màxim exponent valencià: Luis García Berlanga. Aquest va rodar la major part de les seues pel·lícules en diferents punts del territori valencià, una ruta d'escenaris tan àmplia que fins i tot s'ha recollit en un recorregut que va de Benicarló (Baix Maestrat) a Xixona (Alacantí) i passa per València, Godella (Horta Nord), Benicàssim (Plana Alta) i Peníscola (Baix Maestrat).

5. Seguint les petjades de Camilo Sesto

Camilo Sesto va deixar gran part del llegat a Alcoi
Camilo Sesto va deixar gran part del llegat a Alcoi / À Punt

Si Berlanga és considerat una de les figures més significatives del cinema valencià, el mateix es pot dir de Camilo Sesto pel que fa a la música. L'intèrpret, fill predilecte de la seua ciutat, Alcoi, té amb una ruta en la seua memòria, la qual recorre els carrers més significatius de la seua vida, fent parada a la casa on va nàixer, al seu col·legi o al Museu del Club de Fans. Mentrestant, el consistori té previst construir un museu oficial que inclourà un total de 794 objectes de gran valor artístic i patrimonial que el cantant volia que estigueren a Alcoi.

6. Gaudir del silenci

Monestir del Sant Esperit a Gilet, el Camp de Morvedre
Monestir del Sant Esperit a Gilet, el Camp de Morvedre / Monestir del Sant Esperit

En els temps que corren, en què la pressió de ser productius condiciona el dia a dia, una de les experiències més enriquidores pot ser no fer res. Els retirs de silenci s'han convertit en una activitat amb molts beneficis per a les persones que necessiten desconnectar de la rutina frenètica i connectar amb el present i la natura.

El monestir de Sant Esperit de Gilet (Camp de Morvedre) ofereix les instal·lacions a les persones que busquen aquesta tranquil·litat, independentment de les creences religioses. A més, l'entorn privilegiat en la serra de la Calderona permet gaudir del silenci en uns dels paratges naturals més destacats de la Comunitat Valenciana.

7. Turisme de la por

Les rutes de misteri i por són una nova forma de conéixer nous llocs
Les rutes de misteri i por són una nova forma de conéixer nous llocs / Quality Tours Mariola

Les històries més tenebroses dels municipis són les més desconegudes, però per a molts, les més fascinants. Per a les persones que senten una gran atracció pels fenòmens paranormals, macabres i misteriosos, hi ha rutes organitzades a llocs com Elx (Baix Vinalopó), que es realitzen amb la foscor de la nit. Una alternativa a les rutes més turístiques que posarà els pèls de punta a tots aquells que s'atrevisquen a participar-hi.

8. Ornitologia amb un extra

Dues persones practicant ornitologia
Dues persones practicant ornitologia / ACTIO Birding

Una experiència clàssica, però que no perd mai la bellesa, és l’ornitologia. Llocs com la Iessa (Serrans) són perfectes per a portar a terme aquesta pràctica, però a més, ofereixen l'experiència combinant-la amb activitats alternatives. És el cas de Visit Natura, que proposa excursions per a albirar aus autòctones de la zona mentre es gaudeix d'un tast de cerveses artesanals.

També et pot interessar

stats