La Plana d'Utiel-Requena, nova destinació de turisme astronòmic Starlight

A més de la qualitat del cel nocturn, aquesta certificació té en compte la implicació dels municipis a l'hora d'il·luminar responsablement els carrers, que permet l'observació de les estreles

Fran Martínez
06 de novembre 2021 - 19:24

Tierra Bobal, la marca turística de la Plana d'Utiel-Requena, ja és una de les 39 destinacions turístiques Starlight, un reconeixement de què ja disposava l'Alt Túria des del 2018. Es tracta d'un segell internacional creat pel Servei d'Astrofísica de les Canàries per a promocionar àrees especialment adequades per a l'observació de les estreles.

En la llista Starlight podem trobar, a més de les dues marques turístiques de les comarques de l'interior valencià, parcs nacionals com el d'Aigüestortes, a Catalunya, o el de les Illes Atlàntiques, a Galícia, i regions tan llunyanes com Mano del Desierto, a Xile, o Arcadian Skies al Canadà.

 A més de la qualitat del cel nocturn, basat en condicions metorològiques i d'altitud adequades, la certificació té en compte la implicació dels municipis a l'hora d'il·luminar responsablement els carrers. Un principi indispensable per a superar les inspecions periòdiques a què s'ha de sotmetre cada destinació turístic Starlight per a continuar lluint el segell els anys següents.

La certificació també té en compte que es tracte d'una àrea amb altres atractius turístics i que compte amb una xarxa de restauració i hotelera adequada. Tierra Bobal ha superat sense problemes aquestes condicions gràcies a la cultura del vi i la xarxa de turisme actiu desenvolupada els últims anys.

Ara depén de la iniciativa privada aprofitar els avantatges de màrqueting que proporciona Starlight. Un valor afegit que en altres zones ha arribat a suposar un augment del 30% en la quantitat de visitants.

També et pot interessar

stats