Huit embarcacions protegiran les praderies de posidònia al litoral valencià

El Museu de la Mar de Dénia ha acollit la presentació d'un servei de vigilància marina "pioner" que s'estrena aquest estiu

Huit embarcacions, sis itinerants i dos amb una seu fixa i díhuit persones integren el "pioner" servei de vigilància marina que aquest estiu s'encarregarà de vetlar per la conservació de les praderies de posidònia de la Comunitat Valenciana.

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha presentat aquest divendres la xarxa de proximitat, que donarà suport des de la mar al compliment del decret de protecció i recuperació d'aquests boscos marins en tot l'arc valencià.

El Museu de la Mar de Dénia ha acollit l'acte, on també han participat, entre altres, la secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt. 

Mollà ha indicat que l'objectiu de la xarxa de vigilància marina es ‘’conciliar l’activitat i la conservació en 65.000 hectàrees de superfície marítima de la Comunitat Valenciana’’.

Alcalà de Xivert, Orpesa, la ciutat de València, Calp, Dénia, Xàbia i Torrevella són les seus del servei de vigilància que s'estrena aquest estiu, amb una dotació de mig milió d'euros.

En aquest primer operatiu, el personal ha traslladat a diversos vaixells pesquers i velers les obligacions i les recomanacions per a assegurar que no hi haja cap impacte negatiu sobre la posidònia, ja que les sancions podrien arribar a ser de 3.000 a 200.000 euros. 

"Resulta prioritari conéixer quin és l'estat de les praderies a les nostres costes. Volem compatibilitzar i establir un marc que evite l'impacte de les infraestructures projectades sobre la posidònia", ha assegurat Paula Tuzón.

Per la seua part, l'alcalde de Dénia ha assenyalat la importància per al municipi d'acollir la presentació, "perquè ara estem immersos en diferents processos i projectes que tenen en comú aquest doble objectiu: protegir les praderies de posidònia i sensibilitzar la ciutadania i el turisme que ens visita".

Sobre aquest tema, s'ha referit al projecte Viu la Posidònia, en el qual col·laboren les poblacions d'Eivissa, Cambrils i Dénia. "Per això, tancar aquesta setmana amb la presentació del servei de vigilància ens permet visibilitzar, encara més, el treball que estem fent", ha ressaltat.

També et pot interessar

stats