Huit de cada deu albins que moren a l'Àfrica subsahariana és per càncer de pell

La falta d’una cultura de fotoprotecció a Àfrica n'és la causa principal

Un albí
Un albí / Ana Palacios

A l'Àfrica subsahariana, la principal causa de mort de huit de cada deu persones albines és un càncer de pell i la falta d'una cultura de fotoprotecció. L'esperança de vida en aquest grup no supera els trenta anys, segons s'ha posat de manifest en l'XI Simpòsium Internacional Avanços en Dermatologia Oncològica, organitzat per l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO) i que s'ha celebrat aquest divendres al Col·legi de Metges de València.

La doctora María Jesús Torres Peinador, ponent de l'acte, ha assenyalat que, a diferència del primer món, on el problema més gran dels albins és la falta de visió, a la República Democràtica del Congo i Moçambic moren per càncer de pell i habitualment abans de ser adults, segons ha informat l'organització en un comunicat.

A la regió de Kasai, s'ha registrat una incidència d'albinisme de l'1 per cada 400, mentre que a Àfrica és de l'1 per 7.000 i 1 per 17.000 a Europa. La doctora ens explica que aquesta situació es deu en part a "l'endogàmia que existeix en aquestes societats per la seua cultura". Davant d'aquesta situació, ha reivindicat la necessitat que la indústria farmacèutica i la societat "ens ajude a dotar de fotoprotectors, inhibidors de l'Hedgedog o Anti-PD1 als albins per a poder atendre'ls i evitar tantes morts".

També et pot interessar

stats