Els hotels valencians, ofegats pel preu de la llum

Alguns establiments assumeixen el cost extra de la factura, però asseguren que si la situació continua, hauran d'apujar els preus finals, que repercutiran en els clients

Els hotels valencians asseguren que han vist augmentar la factura de la llum un 30% / À Punt NTC

El sector hoteler valencià ha alçat la veu davant l’augment dels preus de la factura mitjana de la llum, que aquest diumenge torna a marcar un nou rècord.

Tot i que molts hotels han aprofitat el tancament obligatori per la pandèmia per a invertir en eficiència energètica, han apreciat igualment una pujada del preu de la llum, que xifren en el 30%.

Alguns establiments han començat a notar el cost extra de la factura, que majoritàriament prové de l’ús de la cuina i l'aire condicionat, com és el cas de l’Hotel Villa del Mar de Benidorm (Marina Baixa). La subdirectora de l'establiment, Andrea Rodríguez, ha explicat en À Punt Notícies que si la situació continua, hauran d'apujar els preus finals, que repercutiran en els clients. 

Els hotels amb un contracte a preu fix han assegurat que no han vist incrementada la factura de la llum, però tampoc s'han salvat de l'efecte de la pujada, ja que els proveïdors, també perjudicats, han augmentat les tarifes. 

Els hotels no són els únics que estan patint aquesta pujada del preu de la factura. Altres sectors econòmics, com el tèxtil, ja han advertit que l'increment de preus arribarà a les compradores i els compradors en els pròxims sis mesos.

També et pot interessar

stats