La supervivència del sector tèxtil valencià està en perill

La pujada del preu de la llum, dels materials i del transport fan insostenible mantindre els preus actuals durant molt més

El futur de les empreses tèxtils valencianes està en peril / À Punt NTC
Salud Pedrós
Ferran Fluixà
06 d'octubre 2021 - 17:30

El sector tèxtil avisa que la viabilitat de moltes de les seues empreses està en perill. La gerent de l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), Salomé Beneyto, assenyala que estan molt preocupats perquè pateixen un increment en el cost de tres variables molt importants dins de l’estructura de costos de les seues empreses: l’energia elèctrica, les matèries primeres i el transport.

És el cas de l’empresa Milarosa, d’Ontinyent (Vall d’Albaida), on, després de 60 anys d’història, els números no els ixen. Segons el gerent, Miguel Ángel Molina, el rebut de la llum ha pujat al voltant d'un 70%; les matèries primeres, com el cotó, un 30%; i el transport, més d'un 200%.

De fet, és tan car el transport que estan intentant tornar a fabricar a nivell nacional, explica el copropietari de Milarosa, Agustín Molina. 

Així han augmentat els costos de les empreses textils valencianes
Així han augmentat els costos de les empreses textils valencianes / À Punt NTC

A Lurbel, una altra empresa tèxtil d’Ontinyent, el gerent conta que, de moment, aguanten gràcies que sempre han tingut costum de fer molt d’apilament de materials, però que totes les noves compres que estan fent ara ja són amb els nous preus més alts. Assegura que intentaran aguantar el preu dels seus productes tant com siga possible però, si la situació no millora –reconeix– la butxaca dels consumidors acabarà notant-ho.

El càlcul que fa el sector és que, si no canvia la situació, l’increment de preus arribarà a les compradores i compradors en els próxims sis mesos, i alerten que hi podria haver desabastiment per Nadal.

També et pot interessar

stats