Hospitalitzat un dels 13 positius dels vaixells confinats al port de València

La Conselleria de Sanitat Universal confirma que l'afectat ha sigut traslladat a un centre privat de la capital valenciana

Els dos vaixells confinats al port de València
Els dos vaixells confinats al port de València / À Punt NTC

Un dels tretze tripulants dels dos vaixells confinats al port de València que han donat positiu en coronavirus, ha sigut hospitalitzat aquest dilluns, segons ha explicat la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro. El malalt ha sigut traslladat a un centre privat de la ciutat de València. De moment no es coneix la variant del virus de la qual està infectat perquè la seqüenciació no ha acabat.

Els dos vaixells estan confinats al port de València des del passat 3 de maig. Un d'ells, de nom Skiathos I i provinent del port de Barcelona, té bandera de Malta. L’altre, el Maersk Utah, és de bandera singapuresa i prové del port d’Algesires.  Han donat positiu en coronavirus set tripulants de l'Skiathos I i sis mariners del Maersk Utah. En cadascun dels vaixell hi ha entre 20 i 25 tripulants. Sanitat Exterior està analitzant des de la setmana passada les mostres preses als tripulants per a determinar la variant del virus de la qual s'han infectat.

Els dos vaixells van arribar al port de València l'1 de maig, i en tots dos casos els responsables van comunicar que en les seues tripulacions hi havia mariners amb símptomes de Covid-19. L'Autoritat Portuària de València va autoritzar en aquell moment l'atracada dels dos en aigües segures interiors i apartades de l'activitat comercial, per a poder atendre amb més facilitat les persones infectades i garantir un millor compliment de la quarantena i els protocols.

També et pot interessar

stats