Confirmen 13 positius per coronavirus en els dos vaixells confinats al port de València

Aquest migdia el 'Maersk UTAH' ha demanat poder fer els treballs de càrrega i descàrrega de la mercaderia que transporta

Un dels vaixells confinats al port de València
Un dels vaixells confinats al port de València / Efe

Un total de tretze tripulants dels dos vaixells confinats al port de València han donat positiu en coronavirus, si bé cap requereix de moment atenció hospitalària i romanen en quarantena dins de les embarcacions.

En concret, han donat positiu en coronavirus set tripulants del vaixell Skiathos I, de la naviliera Marfret, i sis mariners del Maersk Utah, de la companyia Maersk, segons han indicat fonts de la delegació del govern de la Comunitat Valenciana, el Departament de Sanitat Exterior de la qual s'encarrega de la situació mentre estiguen dins dels vaixells.

Sanitat Exterior està analitzant així mateix les mostres preses als tripulants per a determinar la variant del virus de la qual s'han infectat, encara que els resultats tardaran encara un temps a conéixer-se.

Les mateixes fonts han destacat que dues vegades al dia se'ls pren la temperatura per a vigilar l'evolució de la malaltia, que de moment és positiva, i s'està fent un seguiment dels contactes que hagen pogut tindre, però de moment no s'ha detectat cap contagi fora dels vaixells, en cadascun dels quals hi ha entre 20 i 25 tripulants.

Han insistit que s'han pogut detectar a temps aquests contagis i que s'han activat tots els protocols per a poder actuar amb rapidesa, la qual cosa ha fet que la situació estiga "controlada" en aquests moments.

Els dos vaixells van arribar al port de València l'1 de maig, i en tots dos casos els responsables van comunicar que en les seues tripulacions hi havia mariners amb símptomes de Covid-19: sis en el Maersk Utah i quatre en el Skiathos I, encara que finalment les proves PCR han deixat un balanç de sis contagiats en el primer i de set en el segon.

L'Autoritat Portuària de València va autoritzar l'atracada dels vaixells, procedents d'Algesires i de Barcelona, en aigües segures interiors i apartades de l'activitat comercial, per a poder atendre amb més facilitat les persones infectades i garantir un millor compliment de la quarantena i els protocols.

Aquest migdia el 'Maersk UTAH' ha demanat poder fer els treballs de càrrega i descàrrega de la mercaderia que transporta.

També et pot interessar

stats