Dos vaixells confinats al port de València per sospita de contagis en la tripulació

Hi ha un total de 10 persones simptomàtiques entre els dos vaixells, separats de la resta i en quarantena

Els dos vaixells confinats al Port de València / À Punt NTC
03 de maig 2021 - 20:43

Dos vaixells estan confinats al port de València per símptomes de Covid-19 en la tripulació, segons ha informat l'Autoritat Portuària de València.

Els dos vaixells es troben separats de la resta i en quarantena, sense que cap persona puga pujar ni baixar.  

El primer, de nom 'Skiathos I i provinent del port de Barcelona, té bandera de Malta i hi ha quatre tripulants amb símptomes. L’altre dels vaixells confinats, el Maersk Utah, és de bandera singapuresa i prové del port d’Algesires i té sis persones simptomàtiques.  

L'oferiment realitzat pel port d'atracar els dos vaixells en aigües segures interiors i apartades de l'activitat comercial ha sigut acceptat per Sanitat Exterior i per les pròpies navilieres per a poder atendre amb més facilitat les persones infectades.

Segons ha informat l'Autoritat Portuària de València, es garanteix així un millor compliment de la quarantena requerida en aquests casos i el compliment dels protocols i garanties sanitàries quan sorgeixen símptomes de la Covid-19 en les tripulacions de les embarcacions dedicades al transport marítim de mercaderies.

Els dos vaixells van arribar al port de València el dia 1 de maig. Van comunicar que en les seues tripulacions hi havia mariners amb símptomes de la Covid-19 (sis en el cas del Maersk Utah i quatre en l'Skiathos I).

Sanitat Exterior, l'Autoritat Portuària de València i els capitans dels vaixells estan actuant segons les instruccions d'aïllament dels contactes estrets que han mantingut els tripulants en les seues respectives embarcacions. Fins al moment, cap mariner ha necessitat baixar a terra per a ser atés en hospitals valencians.

També et pot interessar

stats