Hospitalitzat en estat greu un xiquet d'11 anys després que l'han rescatat d'una piscina de Xàbia

Es tracta del segon accident greu en una piscina d’aquest municipi en els últims mesos. Al juny va morir una xiqueta de 19 mesos ofegada en una piscina

Imatge d'arxiu de dos menors nadant a una piscina
Imatge d'arxiu de dos menors nadant en una piscina / EFE

Un xiquet d'11 anys es troba en estat greu aquest dimarts després que l'hagen rescatat d'una piscina privada de de Xàbia, a la Marina Alta, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Sanitat.

Els equips sanitaris s’han desplaçat fins al lloc de l'accident, i després de prestar-li una primera assistència sanitària, han portat el menor a l'Hospital de Dénia. Des d'aquest centre sanitari l'han traslladat posteriorment a l'hospital d'Alacant, on ha quedat ingressat en estat greu, segons les mateixes fonts.

Segon accident greu a Xàbia

Es tracta del segon accident greu en els últims mesos en aquest municipi costaner de la Marina Alta. Al juny, a les portes del començament de l’estiu, una xiqueta de dènou mesos va morir ofegada en una piscina. La menuda va caure a l'aigua per accident.

El Servei d'Emergències Sanitàries va recordar al juliol la conveniència de prendre precaucions a l'hora de banyar-se, després de saber que només al mes de juny de 2021 a la Comunitat Valenciana han mort ofegades onze persones. 

Els ofegaments a les piscines solen ser uns dels accidents freqüents a l’estiu

En aquest sentit, Núria Sanchis, pediatra del Centre de Salut de Rocafort, explicava fa uns dies en À Punt com intentar evitar-los. L'especialista destacava la importància que els més menuts no es queden sols a la piscina “i que sempre porten flotador".

També et pot interessar

stats