Les dones i els menors d'edat representen la meitat dels accidents domèstics

Entre les principals causes estan el contacte amb l'electricitat, les cremades i, en període estival, l'ofegament a les piscines

Pugen els accidents domèstics
10 d'agost 2021 - 20:21

Els centres de salut de la Comunitat Valenciana van atendre el 2020 un total de 18.772 persones a causa d'accidents domèstics, dels quals prop del 60 per cent dels casos van ser per caigudes, colps o altres traumatismes. El 60,6% dels accidentats eren dones i el 39,4%, homes.

El col·lectiu més afectat per aquests accidents domèstics són els menors de 18 anys i també les persones majors de 79. Representen la meitat dels casos atesos, principalment per caigudes, traumatismes, ofegaments o cremades.

Així mateix, durant el primer semestre d'enguany són 11.217 les persones ateses als centres sanitaris a causa d'un accident domèstic, segons ha informat la Conselleria de Sanitat en un comunicat. Una altra causa important dels accidents a les cases és pel contacte amb l'electricitat o pel maneig de dispositius tecnològics. En aquest cas el percentatge de persones ateses és del 41,42%.

Una dona accidentada, al hospital
Una dona accidentada, al hospital / À Punt NTC

Esvarades a la banyera, caigudes d'una escala, utilitzar la dutxa en compte de la banyera són alguns dels accidents que algunes persones majors han reconegut patir. Les dones pateixen dues vegades més aquests accidents, que s'han disparat per causes com el confinament.

Lorena Miranda, metgessa del Centre de Salut de Rocafort, ha explicat a À Punt que el confinament hi ha tingut molt a veure. El fet de passar més temps a soles i les distraccions degudes a l'edat han sigut algunes de les causes dels accidents.

Colps, cremades, intoxicacions i ofegaments en els menors

L'altre col·lectiu més afectat és el dels menors. Colps, cremades i intoxicacions són els més comuns, i ara a l'estiu se'ls afegeix un altre risc important: l'ofegament en piscines. Núria Sanchis, pediatra del Centre de Salut de Rocafort, explica a À Punt com intentar evitar-los: "Per exemple, que els més menuts no es queden a soles a la piscina, i que sempre porten flotador".

També et pot interessar

stats