Homenatge a València a les víctimes d’accidents de trànsit

Persones afectades per accidents de trànsit demanen que passen a denominar-se actes de "violència viària"

Homenatge a València a les víctimes d’accidents de trànsit / À Punt NTC

L'associació Stop Accidents ha retut homenatge aquest diumenge a les víctimes de la violència viària i ha reivindicat la necessitat d'una reforma en el Codi Penal perquè els homicidis imprudents en els sinistres vials passen a considerar-se com a dolosos.

Durant tot el matí, l'associació ha situat una carpa informativa davant de l'Ajuntament de València i després s’ha llegit un manifest i s'ha estés una pancarta commemorativa al balcó del consistori. Ja de nit, s'il·luminarà la façana i la Porta de la Mar de color taronja.

Ana Novella, presidenta de l'associació Stop Accidents, ha explicat que "en el 95% dels casos no estem davant de casos accidentals", sinó que serien causats per imprudències dels conductors. Per això, demana que la societat deixe d’anomenar-los "accidents" i que comencen a considerar-se com a "violència viària".

Segons dades recaptades per l’entitat, en els últims 21 anys han mort un total de 65.565 persones víctimes de la "violència viària", mentre que 328.014 persones han quedat malferides per a tota la vida.

També et pot interessar

stats