Homenatge als afusellats pel franquisme a Paterna en l’aniversari de la Segona República

Les famílies dels assassinats han recordat que lluitaren i moriren per la llibertat

Homenatge als afusellats a Paterna per a celebrar el 29 aniversari de la Segona República

Aquest divendres, 14 d'abril, se celebra el 92 aniversari de la declaració de la Segona República Espanyola. Un dia per a la memòria de les víctimes del franquisme i les seues famílies. Per a l'acte central d'aquest dia el, el Partit Socialista ha retut homenatge als afusellats al mur d'Espanya, a Paterna (Horta Nord), on el règim franquista va afusellar més de 2.000 persones i considerat el segon lloc del territori nacional amb més execucions, després del cementeri de l'Este de Madrid. Concretament, s’hi assassinaren 2.238 persones de 161 municipis valencians.

És un acte d'homenatge que cada any organitza el Partit Socialista i que enguany ha comptat amb la presència de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant i del secretari general del PSPV-PSOE de la província de València i vicepresident de la Diputació, Carlos Fernández Bielsa.

El secretari general del PSPV-PSOE de Paterna i alcalde de la localitat, Juan Antonio Sagredo, ha dit que aquest és un dia per a commemorar i homenatjar “a totes les persones a què el franquisme arrabassà la vida per, majoritàriament, defendre la Segona República, i, altres, per desgràcia, perquè les acusaren injustament”.

Famílies de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme s'han congregat en aquest punt pròxim al cementeri d’aquesta localitat de l’Horta Nord per a recordar tots els assassinats per defendre la Segona República, amb ofrenes florals i discursos d’homenatge.

Unes famílies que, visiblement emocionades, han destacat la importància de recordar tant els seus familiars com totes les víctimes en general de la dictadura franquista. També hi ha qui ha volgut que no s’oblide que totes aquestes persones “lluitaren i moriren per la República i per poder tindre més llibertat”.

També et pot interessar

stats