Hisenda convoca subvencions per a grans projectes empresarials

Les empreses podran optar a les ajudes fins al pròxim 30 de juny de 2022 i aquestes tindran un import total d'11,9 milions d'euros repartits en dues anualitats

Empresa valenciana en una imatge d'arxiu
Empresa valenciana en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La secretària autonòmica de Model Econòmic, María José Mira, ha anunciat que abans que acabe l'any es convocaran de manera anticipada les subvencions per a projectes d'inversió empresarial que contribuïsquen al creixement, a l'adaptació i a la consolidació del model productiu valencià.

D'aquesta manera, les empreses podran optar a les subvencions fins al pròxim 30 de juny de 2022 i aquestes tindran un import total d'11,9 milions d'euros repartits en dues anualitats, 7 milions el 2022 i 4,9 milions d'euros per a 2023. No obstant això, el crèdit final quedarà condicionat a l'aprovació definitiva dels pressupostos de la Generalitat per al pròxim exercici.

L'import mínim dels projectes d'inversió serà d'un milió d'euros, i serà necessari que es finance un 25% del projecte amb recursos propis o finançament extern exempt de qualsevol ajuda pública. A més, l'import màxim de concessió de la subvenció per a cada empresa i projecte no excedirà el 25% del crèdit total destinat a cada exercici pressupostari.

Les subvencions estan adreçades a les empreses situades a la Comunitat Valenciana sense que hi haja limitacions per sectors, activitats o àmbits d'actuació i podran dirigir-se a tres modalitats diferents de projectes.

D'una banda, ajudes a la promoció de l'establiment, desenvolupament i consolidació del teixit empresarial productiu, especialment industrial, així com a la creació i manteniment de l'ocupació.

D'altra banda, a l'afavoriment d'un model econòmic sostenible mediambientalment, amb la possibilitat de rebre entre el 30 i el 45% de finançament, depenent de la zona on es faça la inversió i de la grandària de l'empresa.

I, finalment, al foment de la investigació, el desenvolupament i la innovació, que podran optar a rebre finançament de fins al 80% de la despesa elegible, segons la grandària de l'empresa.

També et pot interessar

stats