Els fallers i falleres proposen una Ofrena sense públic, amb mascareta i distància social

La comissió de seguiment de les Falles es reunirà dimarts amb la Conselleria de Sanitat Universal

Les bandes de música podrien quedar excloses de l'Ofrena

El president de la Interagrupació de Falles de València, Guillermo Serrano, ha explicat aquest dilluns a la ràdio d'À Punt alguns dels detalls de les pròximes Falles de la ciutat, que tindran lloc entre l'1 i el 5 de setembre. Seran unes Falles diferents pel calendari, però també pels actes previstos. "Les falles es plantaran, i es cremaran", ha enfatitzat.

Serrano ha explicat també que les obres de la plaça de la Reina també alteraran l'Ofrena, que enguany haurà de discórrer pels carrers Cavallers, Quart, de la Mar i Avellanes. El responsable faller ha detallat que els fallers portaran mascareta, aniran en files de quatre persones i guardaran la distància de seguretat. També, que no hi haurà públic. Totes aquestes seran dutes a la reunió amb la Conselleria de Sanitat d'aquest dimarts. Tot i les mesures, les comissions falleres calculen que enguany només eixiran en l'Ofrena la meitat dels vora 100.000 fallers i falleres que cada any participen en aquest acte, especialment emotiu per al món fester.

La Junta Central Fallera també ha previst que enguany l'ofrena dure un dia més del que és habitual. Aquest dimarts està prevista una reunió entre la Conselleria de Sanitat i els representants del món de les Falles per a concretar els detalls d'aquesta ofrena. Serrano també ha donat altres detalls, com ara que els envelats no estaran tancats pels laterals per a afavorir la ventilació. El responsable faller ha remarcat l'esforç del món fester a l'hora de complir les normes i de garantir la seguretat durant aquestes festes. "Són unes Falles diferents, són unes Falles rares i intentarem que siguen segures, però seran de mínims", ha remarcat.

Al llarg de l'entrevista també ha parlat de les Falles del 2022. Els fallers confien a celebrar la festa al març, encara que Serrano ha admés que l'evolució de la pandèmia fa que siga imprevisible garantir-les.

També et pot interessar

stats