La Guàrdia Civil rescata un cerval africà a Polop

La tinença d'aquest fèlid salvatge està prohibida a Espanya en considerar-se un animal exòtic

El cerval rescatat a Polop / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant, a través del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona), ha lliurat aquesta setmana un cerval africà a AAP Primadomus de Villena (Alt Vinalopó), una fundació de protecció de mamífers exòtics.

Els agents van rescatar aquest animal a finals de gener, quan un veí de Polop (Marina Baixa) els va telefonar per a informar-los de la seua presència en una finca seua. Quan el SEPRONA d'Altea va acudir al lloc, van poder observar que l'animal estava nerviós i havia pujat fins a la copa d'un pi.

Amb l'ajuda de la protectora d'animals de la Nucia (Marina Baixa), van poder atrapar a l'animal, traslladant-lo posteriorment de manera temporal en unes instal·lacions adequades. Després de realitzar diverses gestions, els agents van lliurar l'animal dimarts passat a AAP Primadomus, que s'encarregarà de la rehabilitació i de la socialització amb altres exemplars de la seua espècie.

La Guàrdia Civil continua investigant per a determinar l'origen de l'animal i identificar el seu possible posseïdor.

El cerval és un fèlid salvatge de grandària mitjana, semblant al gat, però amb major envergadura que viu en zones de matoll, sabanes, selves i zones semidesèrtiques d'Àfrica. Són considerats una espècie exòtica, i encara que en països com els Estats Units cada vegada es venen més i a un elevat preu, a Espanya la tinença està prohibida, excepte en casos excepcionals.

També et pot interessar

stats