L’abandó d’animals exòtics augmenta un 25% a València

L'Hospital del CEU San Pablo ha registrat 500 nous ingressos d’aquestes espècies durant 2021

Una serp de 16 quilos i 3 metres que va ser abandonada a l'Horta Nord de València / À Punt NTC

Durant 2021, ha augmentat considerablement l'abandó d'animals exòtics. A València, el registre d'entrades d'aquest tipus d'espècies en centres d'acollida ha superat un 25% les de l'any 2020.

Un exemple és la boa constrictor adulta, de 16 quilos i una llargària de tres metres, que va ser abandonada fa dos mesos dins d'un sac a la porta d'una clínica veterinària de l'Horta Nord amb un escrit on es llegia que era inofensiva. Ara, la mantenen a l'Hospital del CEU San Pablo a l'espera d'una destinació definitiva.

El personal expert i veterinari d'aquest centre, que en 2021 ha registrat 500 entrades d'animals exòtics, ha assegurat que això és conseqüència dels efectes de la pandèmia, en què es van comprar moltes d'aquestes espècies. Hi va haver una compra molt gran en pandèmia i açò són les conseqüències.

Els furons són els mamífers més abandonats a la ciutat de València, a més de rèptils i fins i tot una oca xinesa. A l'aeroport de Manises es decomissaren dos centenars d'aus exòtiques cubanes. La meitat no va sobreviure en les maletes on viatjaven. Són exemples diversos d'una pràctica més de crueltat cap a aquests animals.

També et pot interessar

stats