La Guàrdia Civil recupera a la Safor més de cent bicicletes furtades, valorades en 200.000 euros

Hi ha dos detinguts per presumptes delictes de robatori amb força dels vehicles, que després intentaren vendre en el mercat de segona mà i altres plataformes

Algunes de les bicicletes recuperades per la Guàrdia Civil
Algunes de les bicicletes recuperades per la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Oliva ha recuperat més de cent bicicletes de gamma mitjana-alta, valorades en més de 200.000 euros, que havien furtat en diversos municipis de la Safor. En l'operatiu ha detingut dos homes, de 28 i 48 anys, per dos delictes de robatori amb força en les coses.

Segons ha informat l'institut armat aquest dijous, la investigació va començar a l'agost, quan es va tindre coneixement de la comissió de diversos delictes de robatori amb força en diversos trasters de tota la comarca.

A través dels serveis establits i de les gestions efectuades per la Guàrdia Civil d'Oliva, es va poder constatar que els detinguts també es desplaçaven a altres províncies per a sostraure bicicletes, que després venien en el mercat de segona mà, plataformes i a través d'aplicacions. Ocultaven els vehicles furtats en habitatges i garatges de Tavernes de la Valldigna, on els arrestats les manipulaven i transformaven per a la venda posterior i distribució.

El 16 de febrer agents de la Guàrdia Civil van fer cinc registres a Tavernes de la Valldigna i trobaren més de 100 bicicletes i peces com ara forquetes, pedals automàtics, manillars, tiges telescòpiques i canvis. Tot això, valorat en més de 200.000 euros.

L'operació continua oberta i no es descarten altres detencions més enllà de les dues inicials. Les diligències han passat a la disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Gandia.

La Guàrdia Civil recomana a tota la ciutadania que guarde sempre la factura amb el número de sèrie o una fotografia per a facilitar la seua recuperació en cas de sostracció. 

També et pot interessar

stats