La Guàrdia Civil inicia el reforç de la vigilància a l'illa de Tabarca per la previsió de 300.000 visites

L'objectiu és garantir la seguretat dels turistes, vigilar el trànsit marítim i les activitats subaquàtiques i recreatives a bord d'embarcacions, així com la protecció de l'entorn natural de l'illa

Un helicòpter de la Guàrdia Civil a l'illa de Tabarca
Un helicòpter de la Guàrdia Civil a l'illa de Tabarca / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha iniciat el reforç de la vigilància de seguretat de l'illa de Tabarca, que es mantindrà fins que acabe l'estiu. Tindrà la col·laboració de la Policia Local d'Alacant, que compta amb una unitat específica que manté la vigilància permanent en el lloc tot l'any.

Des del lloc principal de la Guàrdia Civil de Santa Pola s'exerceixen les funcions pròpies de seguretat ciutadana de l'illa, que en època estival rep unes 300.000 visites. Per això, cada any es reforça la presència d'agents durant l'estiu.

Així, i fins al 15 de setembre d'enguany, es desplegaran efectius pertanyents a les unitats de Seguretat Ciutadana dels llocs de Sant Vicent i la USECIC de la comandància, les patrulles Fiscal i de Fronteres (Pafif), el Servei Marítim Provincial d'Alacant (SMP), el Grup d'Activitats Subaquàtiques (GEAS), i el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona).

Les diferents especialitats de la Guàrdia Civil es desplaçaran diàriament per a, entre altres missions, mantindre la seguretat ciutadana de l'illa, previndre la seguretat dels turistes i protegir els seus béns durant l'estada.

També per donar una resposta immediata a les emergències que puguen sorgir, vigilar el trànsit marítim, el control i la vigilància d'activitats subaquàtiques, d'activitats recreatives, d'esdeveniments i festes a bord d'embarcacions que transporten passatgers. Així mateix, la vigilància de competicions esportives d'embarcacions d'esbarjo, i la protecció de l'entorn natural de l'illa, considerada zona protegida.

Rescat d'una colobra

En un dels primers serveis realitzats divendres passat, els agents del Seprona van rescatar un exemplar jove de Malpolon monspessulanus (serp verda), d'aproximadament un metre de longitud, que deambulava pels carrers principals del nucli urbà de Tabarca, davant la mirada atònita dels visitants.

També et pot interessar

stats