La Guàrdia Civil desmantella un taller clandestí de taxidèrmia a Sant Vicent del Raspeig
S'han recuperat 16 peces il·legals de taxidèrmia d'animals de caça entre els quals hi ha el cap d'un porc senglar suposadament caçat mitjançant la tècnica il·legal del llaç
La Guàrdia Civil d'Alacant ha trobat a Sant Vicent del Raspeig un taller il·legal dedicat a la taxidèrmia d'animals de caça, on entre altres peces, s'ha localitzat un poc senglar suposadament capturat mitjançant una tècnica il·legal com és el llaç. Els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) han pogut identificar tant al presumpte caçador de l'animal com el taxidermista que explotava el local.
El caçador s'enfronta a una possible infracció greu de la normativa de caça, que porta aparellades sancions de 3.000 a 6.000 euros i inhabilitació per a obtindre d'un a dos anys la llicència de caça. D'altra banda, l'exercici de l'activitat de taxidèrmia de manera il·legal o irregular suposa una infracció greu a la normativa sanitària animal amb sancions de 3.000 a 60.000 euros.
La Guàrdia Civil d'Alacant realitza periòdicament inspeccions i controls per a la prevenció de la caça furtiva. En el marc d'aquest servei, agents pertanyents al Seprona d'Elx van tindre coneixement de la captura d'un senglar amb un llaç i que l'animal estaven dissecant-lo en un taller de taxidèrmia de Sant Vicent del Raspeig.
Un mètode de caça il·legal
El llaç és un mètode de caça que consisteix a usar un cable d'acer disposant-lo en forma de llaç en una senda per on se sap que passen els animals. Aquests introdueixen el cap involuntàriament i quan continuen el seu camí el llaç es va tancant escanyant-los, de manera que queden atrapats sense possibilitat d'escapar. Aquesta art de caça està prohibida, ja que no es tracta d'una forma de selectiva perquè es pot capturar qualsevol espècie, fins i tot protegida, i perquè afig un sofriment agonitzant a l'animal.
Un taller de taxidèrmia sense cap llicència
Com a resultat de les investigacions, es va localitzar el lloc i es va comprovar que es tractava d'una caseta de ferramentes transformada en taller de taxidèrmia, dins de la qual es van trobar diversos animals dissecats, cranis i banyes, entre els quals el porc senglar suposadament capturat de manera il·legal.
En aquest lloc s'exercia l'activitat de taxidèrmia i hi havia tota mena d'eines eina, maquinària i productes necessaris, sense cap mena de llicència ambiental o autorització, per la qual cosa el taller resultava completament il·legal.
Una vegada que s'ha comprovat la manca de documentació obligatòria que acredita la procedència legal dels trofeus, s'han decomissat el cap i els claus, i el taller ha quedat immobilitzat a la disposició de la Conselleria de Medi Ambient. Pel mateix motiu, els agents han immobilitzat 16 peces entre les quals hi havia un cap d'isard, sis cranis de mufló, quatre d'arruís i quatre de cabirol.