La Guàrdia Civil busca més pistes de la desaparició i mort de Wafaa en presència del detingut

David Soler passarà aquest dissabte a disposició judicial

Agents de la Guàrdia Civil del dispostiu de recerca de Wafaa
Agents de la Guàrdia Civil del dispostiu de recerca de Wafaa / EFE

El detingut per la mort de Wafaa Sabbah, que ha confessat el lloc on es troben les restes de la jove desapareguda, ha eixit a les 9:30 hores d'aquest divendres de nou de la caserna de Carcaixent, on ha passat la nit. David Soler ha acompanyat els agents fins a la casa familiar, on es continuen investigant les circumstàncies de la desaparició i mort de la jove. Les diligències d'investigació en presència de l'autor confés de la desaparició de la jove de la Pobla Llarga s'han dut a terme durant el matí. La Guàrdia Civil ha buscat pistes a la finca familiar de Carcaixent de David Soler, on va confessar que s'havia desfet del cos. Divendres, el detingut passarà a disposició judicial. 

La Guàrdia Civil va informar dijous en un comunicat que havia dut a terme una primera inspecció visual en un pou situat en una finca agrícola de Carcaixent que havia sigut propietat de la família de David Soler, l'home detingut per la presumpta implicació en els fets. Després d'inspeccionar-la, segons fonts oficials, van aparéixer "el que podrien ser restes humanes". A falta d’una identificació genètica, tot apunta que les restes pertanyen a la desapareguda. Aquest matí s'ha començat a practicar l'autòpsia al cadàver. El cos està molt deteriorat pel temps i per l'aigua i el fang del pou, i serà necessari confirmar la identitat amb proves d'ADN.

El detingut té diversos antecedents, entre els quals, per delictes de violència de gènere, i podria passar aquest dissabte a disposició judicial. Era conegut de la víctima. Suposadament, la va matar quan ella Wafaa rebutjar tindre una relació amb ell. L'acusat, de malnom El Tuvi, té antecedents per maltractament: va intentar estrangular una exnóvia i va passar un mes en presó, de la qual va eixir amb una polsera de control telemàtic, perquè tenia orde d'allunyament de la víctima. També tenia antecedents per tràfic de drogues i se l'havia investigat, fa dos anys, per l'assassinat a ganivetades d'una dona de 36 a Xàtiva. A l'escenari d'aquell crim es va trobar el seu ADN.

A l'autor confés del crim el van arrestar aquest dimecres al poble de Manuel i el van traslladar a dependències de la Guàrdia Civil. Davant els agents va declarar que l'assassinat es va produir en la casa dels seus avis, que s'inspecciona aquest divendres el mateix dia de la desaparició de Wafaa, el 17 de novembre de 2019. Després va dur el cos fins a una finca que, en aquell moment, era propietat de la família. Són 10 minuts en cotxe, cinc quilòmetres de camí. En la finca la va tirar dins d'un pou ple d'aigua, on ahir dijous la va trobar la policia.

D'altra banda, la societat ha mostrat el seu rebuig a aquest nou crim masclista. La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana havia convocat concentracions de rebuig a les seus de les tres subdelegacions: València, Castelló de la Plana i Alacant.

Concentració de rebuig a l'assassinat de la jove de la Pobla Llarga a les portes de la subdelegació del govern a Alacant
Concentració de rebuig a l'assassinat de la jove de la Pobla Llarga a les portes de la subdelegació del govern a Alacant / À Punt NTC

 

També et pot interessar

stats