Granada: més de 100 tremolors en 13 hores
Quasi una desena dels sismes són d'una magnitud igual o superior a 3 en l'escala de Richter.
Granada i la seua àrea metropolitana sumen més de 100 tremolors, quasi una desena amb magnitud igual o superior a 3, des que a les 19:49 hores d'ahir un nou terratrémol de 4,4 tornara a sobresaltar especialment els veïns.
Aquests tremolors formen part de la sèrie o "eixam" sísmic que s'ha reactivat en aquest entorn des que dissabte es produïra un primer terratrémol de 4,4 amb epicentre a la població de Santa Fe, al qual van seguir tres fortes sacsejades consecutives (de 4,2 a 4,4) dimarts a la nit, i la d'aquest dijous, també de 4,4.
Després d'aquest sisme de major importància, que ha deixat nous danys materials no estructurals i que va ser àmpliament sentit pels més de 530.000 habitants de l'àrea metropolitana granadina, s'han succeït a la zona més de 100 rèpliques menors i terratrémols, que s'han repartit durant tota la nit i la matinada.
Els últims terratrémols, de magnitud 3,3 i 3, han tingut lloc a primera hora d'aquest matí, concretament a les 8:11 i a les 8:32 hores, amb epicentre de nou a Santa Fe i a la localitat pròxima de Chauchina, respectivament.
Les sacsejades han tornat a alertar la població que, en alguns casos i per tercera nit consecutiva, han decidit passar per por de les rèpliques la nit fora dels seus domicilis, als seus vehicles o en parcs i instal·lacions municipals que han mantingut obertes alguns ajuntaments de la zona.
L'alcalde de Granada, Luis Salvador, ha assenyalat a través del seu compte de Twitter que, malgrat els "nervis" que provoquen aquests forts terratrémols, s'han de recordar les recomanacions dels experts: "Excepte danys estructurals, estem més segurs a casa. Ànim a tots i molta calma", va dir anit.
Segons l'últim balanç facilitat pel centre coordinador d'emergències 112, que fins anit havia rebut quasi un centenar d'avisos des de Granada, els nous sismes no han deixat danys personals ni materials de caràcter estructural. Les incidències notificades fins ara estan relacionades amb caigudes de cornises i elements externs d'edificacions i, especialment, clevills.