El govern prohibirà la publicitat de dolços i begudes calòriques per a xiquets

El Ministeri de Consum ha anunciat que es regularà la publicitat d'aquests productes dirigida a menors de 16 anys es començarà a aplicar el 2022

ok Productes amb sucre

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha anunciat aquest dijous que es prohibirà la publicitat dirigida al públic infantil de dolços, galetes, gelats, begudes calòriques i altres productes rics en sucres i greixos considerats nocius per l'Organització Mundial de la Salut.

Garzón ha explicat que la regulació d'aquesta publicitat en televisió, mitjans de comunicació en general i xarxes socials es farà per reial decret i es començarà a aplicar l'any pròxim, en 2022.

El ministre Garzón ha fet aquest anunci en roda de premsa a Barcelona, després de reunir-se amb l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, qui també ha anunciat que l'Ajuntament prendrà mesures per a combatre la sobreexposició de la població infantil a la publicitat d'aquests aliments que perjudiquen la salut.

La indústria considera la decisió un atac gratuit i injustificat

Les crítiques de les empreses fabricants no s'han fet esperar. La Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) i altres associacions de la cadena alimentària han mostrat la seua "sorpresa i indignació" per l'anunci del ministre de Consum. Els fabricants han afegit que en els últims mesos la indústria d'alimentació i begudes "ha oferit reduir de manera voluntària més d'un 75% de la publicitat dirigida al públic infantil".

"Tant en el contingut de la proposta del Ministeri de Consum, com en la forma i el llenguatge utilitzats, considerem que s'ataca de manera gratuïta i injustificada als elaboradors d'aliments i begudes. Per a tot el sector i els seus treballadors, que durant la pandèmia han donat un exemple de professionalitat i compromís amb els ciutadans per a garantir-los el proveïment, és inadmissible un anunci en el qual es parla de defensar als xiquets de la indústria alimentària", ha declarat el director general de FIAB, Mauricio García de Quevedo. La patronal ha traslladat una queixa al Ministeri d'Agricultura i ha mostrat la seua voluntat de continuar dialogant.

La polèmica generada no és la primera que protagonitza el ministre Garzón. El passat mes de juliol, el ministre va animar a fer una dieta amb menys carn per a evitar els danys que genera en la salut de les persones i del planeta la producció d’aquest aliment. La petició va alçar una polseguera entre defensors i detractors d’aquesta proposta i va causar “estupor” entre els ramaders que crien, de manera intensiva, la carn per al consum humà.  

També et pot interessar

stats