L'OMS alerta de l'alt contingut en sucre d'aliments per a bebés a Europa

L'organisme adverteix que pot afectar el gust dels menors i augmentar les seues preferències en el futur pels aliments més dolços.

Una guia de l'OMS estableix que no han de publicitar-se els aliments per a lactants menors de sis mesos
Una guia de l'OMS estableix que no han de publicitar-se els aliments per a lactants menors de sis mesos / Sharon McCutcheon (Unsplash)

Dos estudis duts a terme per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han alertat de l'alt contingut en sucre i la inadequada de comercialització de productes alimentaris dirigits a bebés menors de sis mesos a Europa.

Segons l'OMS, entre el 28 per cent i el 60 per cent dels productes que es comercialitzaven per a menors de 6 mesos eren adequats. No obstant això, en tres regions, més de la meitat dels aliments tenien més del 30 per cent de sucre recomanat, la qual cosa, tal com ha advertit l'organisme, pot afectar el gust dels menors i augmentar les seues preferències en el futur pels aliments més dolços.

L'adequada nutrició en la primera infància és clau

En 2016 l'organització de Nacions Unides va publicar una guia en la qual establia que no havien de publicitar-se els aliments per a lactants menors de sis mesos, període en què aquests xiquets han de ser alimentats exclusivament amb llet materna.

La directora regional per a Europa de l'OMS, Zsuzsanna Jakab, ha recordat que l'adequada nutrició en la primera infància "és clau per a garantir un creixement i desenvolupament òptim del xiquet", així com per a previndre algunes malalties al llarg de la seua vida com, per exemple, obesitat o patologies no transmissibles relacionades amb la dieta.

També et pot interessar

stats