El govern espanyol remarca que no hi haurà talls en el proveïment d'aigua a la població, però demana no relaxar-se

El Consell de Ministres ha aprovat la declaració d'urgència de la tramitació de la canonada per a portar aigua des de la dessalinitzadora de Sagunt si és necessari

Urtasun, Alegría, Ribera i Bustinduy en la roda de premsa posterior al Consell de Minsitres
Urtasun, Alegría, Ribera i Bustinduy, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Europa Press

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha afirmat este dimarts que les precipitacions de les últimes setmanes han deixat unes reserves hídriques que “permeten garantir un estiu sense cap mena de risc de talls en els proveïments d'aigua a la població”. No obstant això, demana no relaxar-se i mantindre la prudència en els consums.

Així s'ha expressat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha remarcat que les reserves hídriques estan per davall dels volums mitjans dels últims vint anys. Al seu juí, estes dades no permeten “cap mena de relaxació” i requereixen mantindre la “prudència” en els consums i continuar incentivant les inversions en eficiència, reutilització i dessalació.

En este sentit, ha assenyalat que el Consell de Ministres ha aprovat la declaració d'interés públic i d'urgència la tramitació de la canonada que permetria portar aigua des de la dessalinitzadora de Sagunt (Camp de Morvedre) al port per a la seua destinació a un vaixell en cas de resultar necessari. “En principi no comptem que això arribe a aplicar-se, i per això dic que hem d'estar relaxats, però la crida als ciutadans amb caràcter general i als consumidors industrials en matèria d'aigua la prudència en el consum d'aigua continua vigent”, ha destacat Ribera.

A més, la titular de Transició Ecològica ha afegit que el govern espanyol segueix “actiu” en la convocatòria dels projectes dels programes destinats a invertir en eficiència i digitalització del cicle de l'aigua urbà i consumidors en baixa, a les ciutats i en regadiu. Així mateix, continuen actius els programes de suport a la modernització de regadius per a impulsar l'eficiència.

També et pot interessar

stats