El govern espanyol proposa prohibir els mòbils en primària i secundària en horari lectiu

La iniciativa permetria l'ús del mòbil en secundària en classe presencial quan el docent ho determine

Imatge d'arxiu d'uns adolescents amb el telefon a classe
Imatge d'arxiu d'uns adolescents amb el telèfon a classe / Monkey Business Images (Shutterstock)

El Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports ha proposat a les comunitats autònomes que en educació primària i secundària no es faça servir el telèfon mòbil en horari lectiu. No obstant això, la proposta permetria l'ús del mòbil en secundària en classe presencial quan el professor ho establisca si el projecte pedagògic ho requereix.

Així ho ha anunciat aquest dimecres la ministra d'Educació, FP i Esports, Pilar Alegría, en roda de premsa després de presidir la reunió sectorial d'Educació. Durant la trobada, la ministra ha traslladat a les comunitats autònomes la necessitat de reunir-se els primers dies de gener "per a buscar una solució consensuada i adequada per part de tots per a poder donar resposta a aquesta preocupació que comparteixen les famílies" respecte a l'ús dels telèfons mòbils. "Ens veurem, reflexionarem i debatrem per a intentar generar solucions i respostes", ha dit.

"Volem asseure'ns amb les comunitats autònomes, posteriorment tindré una reunió amb el Consell Escolar i anirem amb una proposta. La majoria ja tenen el full de ruta", ha afegit.A més, el ministeri ha afirmat que es compromet a continuar treballant en la formació digital de docents i alumnat per a aconseguir un ús correcte i saludable dels dispositius mòbils, i el coneixement dels riscos i beneficis d'aquest.

Alegria, que ha anunciat que tractarà aquest tema també amb el Consell Escolar de l'Estat, on està representada la comunitat educativa, ha assenyalat que “és la nostra obligació i interés aconseguir que els menors d'edat puguen tindre una relació sana i saludable amb els dispositius tecnològics”.

L’alumnat en pràctiques d’universitat i FP cotitzarà a la seguretat social

La Conferència Sectorial d'Educació s'ha reunit hui per primera vegada en aquesta legislatura per a abordar com es resolen els tràmits per a la incorporació dels alumnes en pràctiques de Formació Professional a la Seguretat Social i aprovar el repartiment de 330 milions d'euros a les comunitats autònomes, en una reunió presidida per Alegría.

A partir de l'1 de gener els alumnes en pràctiques de Formació Professional i els universitaris començaran a cotitzar a la Seguritat Social. Aquesta mesura afectarà 1.100.00 estudiants en pràctiques d'FP, que començarà a cotitzar el 2024. Així, el govern espanyol ha avançat que cobrirà el primer any de cotització dels alumnes en pràctiques.

Durant la reunió, el director de la Tresoreria General de la Seguretat Social, Andrés Harto, ha assegurat que han mantingut fins a 172 reunions amb les comunitats autònomes per a abordar la cotització dels estudiants en pràctiques, segons han informat fonts del Ministeri.

També et pot interessar

stats