El govern espanyol dona llum verda a una gran planta solar a l'Alt Vinalopó i a l'Alcoià que havia tombat la Generalitat

L’administració valenciana havia descartat la instal·lació, de 57 megawatts, perquè superava el sòl urbanitzable permés

Instal·lació fotovoltaica a Fontanars dels Alforins
Una instal·lació fotovoltaica, ja finalitzada, en un municipi de la Vall d'Albaida / Sapiens Energía

El govern espanyol ha autoritzat la instal·lació d'una gran planta fotovoltaica de 57 megawatts, que ocuparà terrenys de cinc municipis, de l’Alt Vinalopó, l’Alcoià i un altre d’Albacete, a pesar que la Conselleria de Política Territorial l'havia descartada.

La Generalitat va tombar el projecte, l’autorització del qual s’ha fet pública en el Butlletí Oficial de l’Estat, en considerar-lo incompatible amb altres plantes d'energia solar de l'Alt Vinalopó. La planta que ara ha autoritzat el Ministeri de Transició Ecològica està projectada en terrenys de Villena, el Camp de Mirra, la Canyada, Beneixama i Capdet, a Albacete.

A pesar que els informes inicials de la Direcció General de Política Territorial de la Generalitat consideraven aquesta planta, juntament amb una altra planta impulsada per l'empresa EDP Renovables España, incompatible, ara l’executiu estatal no li ha posat objecció i li ha donat llum verda.

L’administració autonòmica havia tombat aquesta gran planta fotovoltaica en considerar que superava el percentatge d'ocupació de sòl no urbanitzable permés i perquè es projectava molt a prop d’una carretera comarcal i de la línia de tren de mitja distància.

La comarca amb més projectes

Es dona la circumstància que l’Alt Vinalopó, amb més de 1.866,5 megawatts (MW); la Vall de Cofrents-Aiora, 1102,9 MW, i el Vinalopó Mitjà, 988,7 MW, són les comarques que concentren més projectes de plantes solars en tramitació, segons els càlculs de la Coordinadora Valenciana per la Ubicació Racional de les Energies Renovables.

Els projectes d’aquestes tres comarques sumen el 40% dels que estan en tràmit a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats