El govern espanyol creu que la supressió de patents pot ser "útil en casos determinats", però no l'única solució

Fonts de la Moncloa han assegurat que l’executiu que presideix Pedro Sánchez proposarà “mesures concretes” als socis comunitaris

Vacuna contra la Covid-19
Vacuna contra la Covid-19

El govern espanyol ha valorat el gest dels Estats Units de donar suport a la supressió de les patents de les vacunes contra la Covid-19, tot i que ha considerat que, encara que puga ser "útil en casos determinats", no és l'única solució possible davant del problema de l'escassetat de dosis a nivell mundial.

"Valorem molt positivament el gest dels Estats Units", han dit fonts diplomàtiques, reconeixent que la situació és “extraordinària” i “cal estar disposats a prendre mesures extraordinàries" i recordant que la UE ja s'ha pronunciat en aquesta línia.

En aquest sentit, les fonts han sostingut que "la suspensió temporal de les patents pot ser útil en casos determinats", però al mateix temps cal ser conscients que l'escassetat de vacunes és "un problema molt complex, que té a veure amb les capacitats de producció i la distribució".

Encara més, les fonts han afegit que l’executiu presidit per Pedro Sánchez "proposarà mesures concretes als seus socis", entre altres "la posada en marxa d'un sistema que ajude a aparellar capacitats latents en diferents països".

Aquest dijous, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat al Comité de les Regions de la Unió Europea la suspensió de manera temporal de les patents de les vacunes contra la Covid-19, així com arbitrar els mecanismes que asseguren "solucions estables" per al lliurament de les dosis. Una petició a què s’han sumat els partits del govern del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem), que ha aprovat una proposta d'UP per a demanar a la UE l’alliberament de les vacunes. 

També et pot interessar

stats