Les Corts també se sumen a la petició d'alliberar les patents de les vacunes

El ple ha aprovat aquest dijous una proposició no de llei que ha comptat amb el suport dels partits que formen el govern del Botànic i el rebuig del PP, Ciutadans i Vox

Una sanitària extrau una dosi de la vacuna contra el coronavirus
Una sanitària extrau una dosi de la vacuna contra el coronavirus / Reuters

Creixen les veus que demanen públicament alliberar les patents de les vacunes per a lluitar millor contra la Covid-19. El ple de les Corts ha aprovat aquest dijous una proposta d'Unides Podem per a exigir a la UE l'alliberament de les patents de vacunes mentre dure la pandèmia per a facilitar-ne la producció per part dels 27. La proposició no de llei (PNL) ha comptat amb el suport dels grups del govern valencià (PSPV, Compromís i UP) i el rebuig de l'oposició (PP, Cs i Vox).

També aquest dijous, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat davant el Comité de Regions a revisar el sistema actual de patents per a aconseguir una vacunació universal ràpida que "acabe amb el drama humà i econòmic" de la pandèmia, per al qual ha advertit que "ni la burocràcia ni l'interés de les grans farmacèutiques poden ser un obstacle".

I en un sentit semblant, la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, ha afirmat aquest dijous que Europa està preparada per a debatre la proposta feta pel president dels Estats Units, Joe Biden, per a una exempció sobre la protecció de la propietat intel·lectual per a les vacunes contra la Covid-19.

L'acord de les Corts també insta el Consell a reclamar, en el si de la Unió Europea, l'adquisició de les vacunes disponibles que compten amb l'eficiència i les valoracions pertinents, amb l'objectiu de "salvar el major nombre de vides possible" i així evitar que el virus es convertisca en endèmic en alguns països.

També et pot interessar

stats