El govern espanyol confirma com a violència de gènere l’assassinat d’una dona a Pozuelo d’Alarcón

Es tracta de la dessetena dona víctima mortal de la violència de gènere confirmada per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere

Imatge d'un cotxe de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Policia Nacional

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que la dona assassinada aquest diumenge a Pozuelo de Alarcón (Madrid) és la dessetena dona morta per violència de gènere a Espanya aquest any. S’investiga la seua exparella com a possible autor del crim.

Així, en els primers set dies de juny dues dones han sigut assassinades per les seues parelles o exparelles, i podrien ascendir a tres si es confirmara també com a violència de gènere la mort violenta d’una dona a Roquetas de Mar (Almeria) aquest diumenge.

Tenint en compte les dades oficials del Ministeri d’Igualtat, en 2021 a Espanya han mort 17 dones a causa de la violència de gènere, el que equival a un assassinat cada 9 dies. Però cal recodar que les estadístiques d’Igualtat només comptabilitzen els feminicidis perpetrats per parelles o exparelles, excloent-hi els assassinats masclistes en els quals no hi ha hagut mai cap relació sentimental entre l’assassí i la dona assassinada.

Segons el web Feminicidio.net, que comptabilitza totes les dones mortes per violència masclista sense importar la relació amb l’assassí, són 35.

Des del mes de maig s’ha experimentat un repunt dels feminicidis a Espanya, i algunes de les víctimes tenien denúncies prèvies, motiu pel qual des del Ministeri d’Igualtat s'ha posat en marxa la revisió dels protocols de prevenció de la violència de gènere i de protecció de les víctimes. 

També et pot interessar

stats