El govern espanyol aprova la gratuïtat dels serveis de Renfe per a les víctimes de l'incendi de Campanar

El Consell també va acordar dilluns que les persones afectades puguen viatjar sense cost en el transport públic dependent de la Generalitat

Un tren de mitja distància de Renfe, en una imatge d'arxiu
Un tren de mitjana distància de Renfe, en una imatge d'arxiu / Renfe

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, la gratuïtat de tots els serveis ferroviaris de Renfe per a les víctimes de l'incendi del complex residencial de Campanar. La tragèdia ha deixat deu víctimes mortals i ha provocat que centenars de persones s'hagen quedat sense casa. Així, a partir d’aquest dimecres, qualsevol víctima o familiar de primer grau podrà viatjar en tren amb origen i destinació València ciutat sense cap cost.

En un comunicat, el Ministeri de Transports ha explicat que l'objectiu d'aquesta mesura, que té una vigència de tres mesos, és contribuir a facilitar la mobilitat dels afectats en aquests moments complicats. La iniciativa forma part d'un paquet de mesures aprovades hui pel govern espanyol per a ajudar les víctimes de l'incendi del barri de Campanar de València, a les quals reitera la seua solidaritat i empatia.

Per a traslladar-se amb tren de manera gratuïta, les persones afectades i els seus familiars hauran de posar-se en contacte amb la finestreta única de l'Ajuntament de València, que és l’organisme que establirà contacte amb els equips de Renfe a València, perquè des d'aquesta oficina se'ls proporcionen els bitllets.

Aquesta mesura s’uneix a la que va aprovar dilluns el Consell, que permet que les persones afectades per l’incendi facen ús del transport públic dependent de la Generalitat sense cap cost. La gestió serà responsabilitat de la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori.

També et pot interessar

stats