El govern espanyol aprova 58 milions d'euros per a ajudar les famílies en la compra de llibres de text

Educació descarta una ABAU única i avança que presentarà el primer esborrany de la nova prova la primera quinzena de juliol

xarxallibres0509.mp4
Llibres de text escolars

El Consell de Ministres té previst aprovar aquest dimarts una línia pressupostària de 58 milions d'euros per a fer costat a les famílies en la compra de llibres de text. Ho ha avançat el secretari d'Estat d'Educació, José Manuel Bar Cendón, qui considera contradictori disposar de fons per a ajudar la ciutadania a adquirir aquests materials i demanar al mateix temps que es mantinguen els llibres de l'any passat.

"Va en la línia d'aconseguir un sistema més equilibrat i que done més igualtat d'oportunitats als nostres xiquets, per tant, que no hi haja famílies que per dificultats econòmiques no puguen adquirir llibres de text o materials de suport", manifestava Bar Cendón aquests dilluns en declaracions als periodistes.

No a una ABAU única a Espanya

El secretari d'Estat d'Educació ha descartat, d'altra banda, que la nova Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (ABAU) es convertisca en una prova única en tot Espanya. El ministeri té previst presentar l'esborrany del text que la regularà en la primera quinzena de juliol i, segons ha assenyalat Bar Cendón, estarà al més consensuat possible. Ha apostat, així mateix, perquè la nova prova tinga "més equilibri i homologació". "Anar a una prova única ara mateix no és possible perquè la mateixa llei no ho permetria, ja que estaríem envaint competències d'altres administracions", ha aclarit.

En les seues paraules, modificar la prova d'accés a la universitat "és un clam popular". Segons ha afirmat, els nous dissenys curriculars "espenten el fet que cal adaptar el que s'ensenya als instituts i col·legis al que després s'avalua". En aquest punt, Bar Cendón ha subratllat que el procés de canvi ha de ser "consensuat, molt dialogat amb totes les administracions, amb la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, el Ministeri d'Universitats i altres agents socials, fins i tot l'alumnat".

Reforma de la professió docent

Un altre dels reptes que té pendent Educació és la reforma de la professió docent, amb l'objectiu de millorar el sistema educatiu enriquint la docència. Així, després de publicar les 24 propostes per a aconseguir-ho, el ministeri obrirà en els pròxims dies successives taules de diàleg amb els agents implicats, tot i que encara no hi ha un calendari fix.

El departament liderat per Pilar Alegría vol dotar el professorat d'eines, d'instruments perquè millore el sistema educatiu, una tasca que considera "molt complexa" i que no contempla aprovar al llarg d'aquesta legislatura.

També et pot interessar

stats