El govern anuncia una assegurança d'impagament del lloguer per a joves que demanen ajudes

La quota no podrà superar el 5% de la renda anual i se'n podran beneficiar persones que s'acullen al bo de 250 euros contemplat en la nova llei d'habitatge

Estudiants buscant pis de lloguer
Imatge d'arxiu d'estudiants buscant pis de lloguer

El govern d'Espanya preveu crear i finançar una assegurança per a evitar impagaments per part dels joves que s'acullen a les ajudes destinades al lloguer de 250 euros mensuals incloses en la nova llei d'habitatge. Ho ha anunciat aquest dilluns la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que ha explicat que la mesura oferirà garanties tant per a llogaters com per a propietaris.

Es tracta d'una nova ajuda concedida als joves perquè, en cas que tinguen problemes per a pagar el lloguer, s'active l'assegurança d'impagament. És l'Estat qui ofereix la quantia perquè es puga continuar pagant la renda durant un any. La quota no podrà superar el 5% de la renda anual, ha precisat la ministra. 

Raquel Sánchez defensa que la iniciativa mitigarà els possibles problemes que puguen produir-se per part dels joves per a fer front a la renda d'un pis de lloguer "que també servirà com a garantia" per a l'arrendador.

El govern espanyol preveu que els joves que complisquen els requisits per a accedir al bo de 250 euros mensuals per a viure de lloguer puguen rebre aquesta ajuda a partir de l'1 de gener de 2022.

També et pot interessar

stats