El govern central exigeix mesures per a garantir medicaments després del Brexit

L'Agència Espanyola de Medicaments avisa que són necessaris alguns canvis per a assegurar-ne la disponibilitat.

El govern central exigeix mesures per a garantir medicaments després del Brexit
El govern central exigeix mesures per a garantir medicaments després del Brexit

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha transmés als titulars de les autoritzacions de comercialització la necessitat d'implementar els "canvis necessaris per "assegurar la vigència de les autoritzacions de comercialització i la disponibilitat dels medicaments en el mercat espanyol".

L'eixida del Regne Unit de la Unió Europea obliga els titulars d'autorització de medicaments (laboratoris i altres empreses farmacèutiques) que realitzen algunes de les seues operacions al Regne Unit les canvien a un altre país de la UE per a continuar complint la legislació.

Com a continuació dels treballs per a minimitzar el potencial impacte del Brexit sobre l'autorització i disponibilitat de medicaments, l'Aemps ha fet una anàlisi per a identificar els medicaments autoritzats a Espanya que encara tenen algunes d'aquestes entitats situades al Regne Unit.

Durant el mes de gener de 2019, l'Aemps ha enviat notificacions a tots els titulars d'autorització de comercialització per a informar-los de la seua situació reguladora actual i futura dels seus medicaments. Així mateix, l'Aemps ha contactat individualment amb les titulars de medicaments que, bé per l'absència d'alternatives o per la quota de mercat d'aquests, es podrien considerar d'alt risc i la suspensió dels quals podria suposar un gran impacte per al mercat espanyol.

També et pot interessar