El govern avança el pla de prevenció de la calor al pròxim 15 de maig

És la primera vegada des que es va posar en marxa el pla, fa 19 anys, en què s’ha d’avançar el termini per culpa de les altes temperatures

Cap de setmana de calor extrema i tempestes seques
Cap de setmana de calor extrema i tempestes seques / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha informat aquest dijous que s’avança 15 dies el pla nacional d'actuacions per a prevenir els efectes de les temperatures sobre la salut per a aquest 2023. En concret, estarà actiu del 15 de maig al 15 de setembre, en lloc d’activar-se l’1 de juny.

La decisió, comunicada ara, es va adoptar el passat 27 d'abril en la Comissió de Salut Pública, segons ha informat la ministra portaveu del govern, Isabel Rodríguez, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari amb motiu de la sequera. És la primera vegada des que es va posar en marxa el pla, fa 19 anys, en què s’ha d’avançar el termini per culpa de les altes temperatures.

En el protocol estan implicats el Ministeri de Sanitat, les comunitats autònomes i l’Aemet. El Ministeri establirà quines seran les mesures per a reduir aquests efectes associats a les temperatures excessives i l’organisme encarregat de coordinar les institucions implicades. També proposarà accions que puguen ser realitzades en l'àmbit local en funció dels nivells de risc. La ministra ha insistit que aquest avanç permetrà una millor protecció davant els efectes de la calor en la vida quotidiana i en les ocupacions.

També et pot interessar

stats