El govern prohibirà el treball a l'aire lliure quan hi haja avís roig o taronja per calor

Yolanda Díaz ha anunciat una modificació en el reglament de prevenció de riscos laborals

Un llaurador treballa al camp sota la calor del sol / À Punt NTC

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha avançat una modificació del reglament de prevenció de riscos laborals que prohibirà, entre altres coses, treballar en jornades laborals a l'aire lliure "quan hi haja avís taronja o avís roig" per calor per part de l'Agència Espanyola de Meteorologia (Aemet).

Així ho ha avançat aquest dimecres la vicepresidenta segona en una visita a la localitat madrilenya d'Alcorcón, on ha explicat que aquesta i altres modificacions de la legislació laboral es portaran al Consell de Ministres, amb l'objectiu de fer front a les conseqüències de les altes temperatures.

"Emprendrem unes modificacions legislatives per a justament incorporar en la legislació laboral mesures específiques de compliment obligatori de les empreses, adaptarem les condicions meteorològiques als llocs de treball", ha insistit Díaz en declaracions als mitjans.

L'empresariat valencià, a favor de la mesura

Les empreses de logística valencianes treballen a l'aire lliure moltes hores. Algunes companyies veuen complicat posar-la en marxa, però els agrada la mesura anunciada pel govern de prohibir treballar a unes hores o fins i tot canviar torns si hi ha alerta taronja o roja.

Cambrers, repartidors o personal de neteja també es veurien afectats en cas de calor extrem per aquesta nova normativa. La legislació actual només regula la temperatura en treballs d'interior, però la nova regulació inclourà l'obligatorietat de portar roba més lleugera i adaptar-se a les condicions de cada persona. El sector de la construcció és el que s’ha mostrat més perplex perquè en molts casos, ja tenen aquestes condicions arreplegades per conveni. 

En el camp valencià ho tenen molt clar: matinen molt i a migdia se’n van cap a casa. Així treballen des de temps immemorial.

També et pot interessar

stats