La gerent de Casa Caritat: “Hi ha un augment de treballadors pobres. No estan al carrer, però necessiten ajuda per a viure”

L’entitat atén cada vegada més dones que, en molts casos, no només no tenen una llar, sinó que també acumulen circumstàncies com la violència de gènere o els problemes de salut mental

Un dels corredors de Casa Caritat que ofereix ajuda material, però també assessorament als usuaris / Casa Caritat

Gent que té treball i un lloc on viure, siga la vivenda llogada o el pis compartit, i que no pot arribar a fi de mes. O si ho fa, “és triant entre pagar una vivenda, una infravivenda de vegades, el lloguer, els subministraments o pagar el menjar”. És un dels perfils cada vegada més freqüent entre els usuaris de Casa Caritat de València, l’entitat benèfica que només enguany ha atés 3.300 persones que requerien suport per a fer front a les despeses del dia a dia, segons ha reconegut la directora-gerent d’esta entitat, Guadalupe Ferrer, en À Punt.

“Tenim un augment significatiu de gent que no està al carrer, però sí que necessita la nostra ajuda per a viure”, afegia durant una entrevista en Les notícies del matí. Ferrer detallava que enguany Casa Caritat ha destinat més de 85.000 euros a ajudes per a pagar el lloguer, que han suposat el 41% d’este import, o subministraments com la llum, l’aigua o el gas.

Repunt de les ajudes a dones

L’increment d'atencions a les dones, que ja suposen el 37% de les persones que anualment atén este organisme, és l’altra constant en Casa Caritat, que presentava fa uns dies la seua memòria anual. En molts casos, com apuntava Ferrer, les dones que busquen suport en esta entitat no només han de fer front a la falta de llar: “solen tindre moltes altres circumstàncies darrere”.

“Cada vegada hi ha més dones en situació de carrer, però a més amb violència de gènere, amb malalties mentals, addiccions”, exposava durant la seua intervenció en Les notícies del matí.

A més de l’ajuda material o econòmica que ofereix esta entitat, Guadalupe Ferrer apuntava que una altra de les missions de Casa Caritat és la d'oferir als usuaris la informació dels recursos en matèria d’ajuda social de les administracions que tenen al seu abast. “És una de les nostres missions més importants”, apuntava.

“Les administracions tenen molts recursos, però la gent els desconeix. Per això per a nosaltres és molt important dir-li a la gent que té uns serveis socials, un centre que li correspon d'igual manera que li correspon un centre de salut, i on li poden oferir una atenció social a la qual té dret”, explicava la directora-gerent de Casa Caritat. 

També et pot interessar

stats