La Generalitat serà "prudent" i esperarà a decidir si lleva les mascaretes al pati de les escoles

Oltra no té "cap dubte" que els pressupostos autòmics de 2022 s'aprovaran dins del termini i en la forma escaient

Mónica Oltra, aquest divendres
Mónica Oltra, aquest divendres / À Punt NTC

La vicepresidenta portaveu, Mónica Oltra, ha confirmat aquest divendres que la Generalitat mantindrà la "prudència" i esperarà a la pròxima comissió interdepartamental sobre la Covid per a estudiar la possible retirada de l'ús obligatori de les mascaretes al pati, als estudiants no universitaris.

"Hem d'anar pas a pas", ha resolt en la seua compareixença setmanal després de la reunió de govern sobre la retirada de la mascareta en l'esbarjo que iniciarà la Comunitat de Madrid a partir de la setmana vinent.

A la Comunitat Valenciana, es tracta d'una possibilitat que estudiava la Conselleria d'Educació i que es "va aparcar" fa uns dies pel lleuger repunt de contagis des de dilluns passat. En aquesta línia, Oltra ha defensat que "cal continuar sent prudents" i ha recordat que la setmana vinent començarà la campanya de vacunació contra la grip per a la població general, que en el cas dels majors de 70 anys coincidirà amb la dosi de reforç de la Covid-19.

"És més prudent esperar-nos i analitzar-ho en la pròxima interdepartamental --encara sense data-- a la llum dels contagis, les hospitalitzacions i l'ocupació de les UCI, com hem fet sempre", ha abundat la també consellera d'Igualtat, qui s'ha acomiadat recordant que seguim en pandèmia "encara que estiguem una mica més feliços i solts".

La Generalitat reorganitza la cartera de salut pública en deu àrees

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret que regula l'actualització de la cartera de serveis de salut pública de la Comunitat Valenciana, que inclou el conjunt d'actuacions i recursos per a les prestacions de salut pública a les quals té dret la població.

En concret, la modificació es concreta en l'agrupació dels serveis que integren la cartera en deu àrees d'actuació: monitoratge de l'estat de salut de la població i els seus determinants; disseny i avaluació de polítiques, estratègies i serveis de salut pública; vigilància de malalties i resposta a alertes i emergències; prevenció de malalties i lesions; promoció de la salut; seguretat alimentària; laboratoris de salut pública; salut laboral; salut ambiental i formació, docència i investigació.

Oltra, optimista de cara als pressupostos

D'altra banda, la vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat que no té "cap dubte" que els pressupostos autonòmics per a 2022 s'aprovaran dins del termini i en la forma escaient, igual que en els sis últims anys des del canvi de govern.

"Més que optimista soc realista: hem tingut pressupostos en els sis últims exercicis i també en tindrem en aquest. No tinc cap dubte", ha subratllat en la seua compareixença setmanal després del ple de govern, a una setmana de la data límit del 29 d'octubre perquè arriben els comptes a les Corts.

Pel que fa a l'informe de la reforma tributària, Oltra ha dit que el dictamen estima que ha d'haver-hi una harmonització fiscal en el conjunt de l'estat per a evitar els desajusts. I també més compromís en la lluita contra el canvi climàtic.

Manifestació al port de València

La vicepresidenta no ha confirmat si assistirà a la gran manifestació convocada aquest divendres a la vesprada per entitats ecologistes contra el projecte d'ampliació del port de València. "La meua assistència no determina la meua opinió, que és àmpliament coneguda, pública i notòria", ha asseverat.

També et pot interessar

stats