La Generalitat repara infraestructures de prevenció d'incendis al Desert de les Palmes danyades per la DANA de setembre de 2019

S'han realitzat millores en les pistes i en els camins forestals, neteja de vials i de cunetes, i construcció de murs de contenció i de vies d'evacuació hídrica.

Imatge de les obres finalitzades.
Imatge de les obres finalitzades. / Generalitat

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha completat les obres de reparació d'infraestructures de prevenció d'incendis al parc natural del Desert de les Palmes, danyades per la DANA de setembre de 2019.

El director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, ha explicat que les actuacions han consistit, entre altres, en la millora de les pistes i dels camins forestals, la neteja de vials i de cunetes, així com en la construcció de murs de contenció i en la reparació de guals i de passos d'aigua.

El conjunt de les obres inclou diferents actuacions orientades a l'evacuació hídrica i a la restauració dels ferms i dels terraplens, de manera que puguen tindre més durabilitat en el temps i no es vegen afectades per futures DANA.

Aquestes infraestructures forestals serveixen per a la vigilància preventiva i per a l'extinció dels possibles incendis, així com també per a la realització dels treballs habituals en la muntanya.

Les obres d'emergència es van iniciar a finals de 2019 per a pal·liar els danys causats per la DANA dels dies 11, 12, 13 i 14 de setembre d'aquell any en infraestructures forestals de les comarques del nord.

Les obres tenen una inversió de 366.666 euros amb càrrec a la Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

També et pot interessar

stats