La Generalitat posarà albergs a disposició dels refugiats ucraïnesos

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha assistit a la concentració contra la guerra a Ucraïna i ha afirmat que des del govern valencià es "donarà tot el suport" a la comunitat ucraïnesa

Joan Calabuig en la concentració contra la guerra d'Ucraïna
Joan Calabuig en la concentració contra la guerra d'Ucraïna

La plaça de la Mare de Déu de València s'ha omplit de gent per segon dia consecutiu per a manifestar-se en contra de la guerra a Ucraïna. Entre els assistents aquest diumenge ha estat el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes de la Generalitat, Joan Calabuig.

Durant la concentració, Calabuig s'ha reafirmat en què la Generalitat "estarà al costat" dels 21.000 ucraïnesos que resideixen a la Comunitat Valenciana, així com de la desena d'ucraïnesos que, per altres circumstàncies, es trobaven en el territori quan va esclatar la crisi al país.

En aquest sentit, el secretari ha dit que es posarà "a disposició totes les instal·lacions i albergs que la Comunitat Valenciana puga oferir" per a acollir a la comunitat ucraïnesa, en resposta conjunta amb la Unió Europea i Espanya.

Per últim, ha assegurat que no s'ha rebut cap informació directa de valencians que estiguen a Ucraïna, però que la Generalitat manté el contacte freqüent tant amb el Ministeri d'Afers Estrangers del govern d'Espanya, així com amb el Consolat Honorari d'Ucraïna a València per a atendre els ciutadans d'aquest país que estan a la Comunitat Valenciana i no poden tornar.

També et pot interessar

stats