Valencians a Ucraïna: "Ens falten productes de primera necessitat"

El fill d'un empresari alacantí i un home d'Elx atrapat en un hotel conten com viuen els primers dies de guerra a Ucraïna i adverteixen del desabastiment de pa i d'aigua

Els valencians atrapats a Ucraïna expliquen com està la situació al país / À Punt NTC

El conflicte a Ucraïna està causant un desabastiment d'aliments de primera necessitat i que moltes persones no puguen eixir del país. Així ho conta el fill d'un empresari de Santa Pola, que encara no ha pogut arribar a la frontera perquè està a Kherson, una de les ciutats on el conflicte és més latent i que, a més, és molt lluny de la frontera amb Polònia per a fer el recorregut de manera segura.

Ens conta que molta gent que queda a Kherson s'ha reunit amb l'alcalde per a organitzar-se en patrulles i vigilar que als carrers no hi haja robatoris ni incendis. "Pràcticament no queda policia a la ciutat i no es controlen els carrers", explica. També s'ha mostrat decebut amb el govern ucraïnés perquè "no ajuda", i diu que són les persones les que s'han organitzat per a ajudar-se entre si.

"Tenim necessitat d'aigua i de pa", assenyala. Segons conta, les botigues obrin al públic un parell d'hores al dia, les cues són molt llargues i els productes no arriben perquè les carreteres estan tallades. Per això, "algunes persones estan comprant farina i fan pa per repartir-lo entre els que més ho necessiten". Els hospitals, tal com detalla, també experimenten carència de roba, material i medicaments.

Un matrimoni d'Elx atrapat en un hotel també viu una situació desesperada. Mentre que alguns els recomanen que no isquen de l'allotjament en cap circumstància, altres els aconsellen que es desplacen a la frontera com puguen. "L'ambaixada hauria de ser qui ens facilitara un vehicle i que ens deixara prop de la frontera amb Polònia o Romania perquè nosaltres puguem tornar a Espanya", lamenta l'il·licità.

També et pot interessar

stats