Més de dues mil persones diuen "no" a la guerra d'Ucraïna a València

A Alacant, unes tres-centes persones s'han concentrat a la plaça de la Muntanyeta per a demanar que Rússia deixe en pau Ucraïna

Concentració contra la guerra d'Ucraïna a València / Elena Tamarit

Centenars de ciutats arreu del món han pres els carrers per a protestar contra la invasió de Rússia a Ucraïna, on ja s'han comptabilitzat 137 morts, entre civils i soldats. La ciutat de València s'ha sumat a aquestes mobilitzacions aquest dissabte, amb una concentració convocada per la Coordinadora Valenciana d'Organitzacions per al Desenvolupament (ONGD). La protesta ha tingut lloc a les 18:00 hores en la plaça de la Mare de Déu, on han acudit més de dues mil persones, segons l'organització.

Un moment de la protesta a la plaça de la Mare de Deu de València
Un moment de la protesta a la plaça de la Mare de Deu de València / Coordinadora Valenciana ONGD

A l'organització s'han sumat prop de 330 entitats de tots els àmbits socials, entre sindicats, universitats, centres educatius, entitats socials i associacions veïnals en la signatura d'un manifest on demanen al govern espanyol i la Unió Europea que no contribuïsquen militarment al conflicte i que posen en marxa immediatament un pla d'acollida humanitària per als refugiats ucraïnesos.

Document
Manifest "no a la guerra" de l'ONGD
Consulta'l

A banda de manifestar-se a favor de la pau a Ucraïna també han recordat que hi ha més d'una trentena de conflictes que assolen diferents punts a tot el món, especialment en països empobrits. Per tots ells aquest dissabte s'ha tornat a cridar "no a la guerra".

A la ciutat d'Alacant, al voltant de tres-centes persones s'han concentrat a la plaça de la Muntanyeta per a demanar que Rússia deixe en pau Ucraïna.

També et pot interessar

stats