El cònsol d'Ucraïna a la Comunitat Valenciana demana suspendre tota relació amb Rússia

Sol·licita també al govern espanyol que preste "immediatament tota l'ajuda possible" a Ucraïna en coordinació amb els socis internacionals

La propietària de la casa on va caigut un projectil en Novoluhans'ke, Oblast de Donetsk (Ucraïna) aquest dimecres
La propietària de la casa on va caigut un projectil a Novoluhans'ke, província de Donetsk (Ucraïna) aquest dimecres / Diego Herrera (Europa Press)

L'atac de Rússia contra Ucraïna ha desencadenat reaccions de rebuig a tot el món, també a la Comunitat Valenciana. El cònsol honorari d'Ucraïna a la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, ha demanat aquest dijous a les institucions i a la societat valenciana en el seu conjunt que suspenguen tota relació amb Rússia, després que aquest país ha començat aquesta matinada una guerra contra Ucraïna.

"No podria entendre's que una societat democràtica com la valenciana i les seues institucions públiques, empreses públiques, universitats públiques i privades, associacions empresarials o cíviques participen en qualsevol iniciativa que afavorisca el règim totalitari i bel·licós de Putin", afirma el cònsol en un comunicat. També alerta que la "passivitat" pot fer que es convertisquen "en còmplices silenciosos de la seua violació global de la pau i els drets humans".

El cònsol demana que les Corts, les corporacions de les tres províncies i consistoris, particularment el de València com a ciutat agermanada amb Odessa, que condemnen Rússia de manera "unànime i incondicional" per l'"agressió continuada" a Ucraïna, país amb el qual estan associats els espanyols mitjançant l'Acord d'Associació entre Ucraïna i la Unió Europea.

Reclama, a més, la solidaritat amb la comunitat ucraïnesa i insta al govern espanyol que preste "immediatament tota l'ajuda possible" a Ucraïna —política, econòmica i defensiva— en coordinació amb els socis internacionals.

També et pot interessar

stats